Търсене в този блог

събота, 23 април 2016 г.

Феновете на Борусия се събират за ежегодния си събор



Дългоочакваният трети национален събор на привържениците на Борусия Дортмунд в България ще се проведе в Бургас на 09.07.2016г. След успешните два събора от миналата година в градовете Стара Загора и Пловдив жълто-черните фенове избраха Бургас за следващата среща. 




След учредяването на фен клуба на Борусия в Стара Загора и също толкова интересната среща в Пловдив, на които освен че феновете създадоха приятелства, обсъдиха и случващото се в отбора от Рур. След срещата в Стара Загора бе изработено и знаме на фен клуба, което е на всеки домакински мач на Вестфаленщадион, а и на гостувания също. По-наблюдателното око е видяло знамето и по време на срещата срещу Ливърпул в Дортмунд на централната трибуна. И като всеки фен клуб освен представително знаме бяха изработени и два вида фланелки на фен клуба.
Феновете на Борусия в различните части на България организират срещи, преди сблъсъци на отбора, но кулминацията ще бъде на морето, в слънчев Бургас. Забавлението и приятните емоции ще бъдат гарантирани, като всеки, който желае, може да стане и част от фен клуба на Борусия.

През изминалата година феновете организираха и няколко пътувания до Дортмунд, за да подкрепят любимия отбор. Те могат да се похвалят не само с приятелства на територията на България, а и на такива и в Дортмунд, благодарение на които Дортмунд  се е превърнал в гостоприемен и любим град за всеки, отишъл да подкрепя Борусия.

Една такава екскурзия бе факт благодарение и на втората национална среща на привържениците, когато бе разиграна и томбола, на която двама спечелиха билети за срещата Борусия-Хановер 96 през февруари тази година. А финалът на вечерта бе белязан и с мини турнир по джаги.

Срещата в Бургас на 09.07.2016 ще се състои в заведение „Нефчо”, което ще бъде запазено само за феновете и ще бъде украсено с фенски артикули на Борусия специално за мероприятието! Привържениците могат да се възползват от организирани нощувки за датата на събитието в хотела на Бургаски свободен университет. Датата не е случайна и поради факта, че на следващата вечер е финалът на Евро 2016, като всеки, който желае, може да остане и за 10.07.2016 и да проследи финала в приятелска и весела обстановка.

Желаещите могат да заявят участие в групата на Борусия Дортмунд България  във Facebook http://www.facebook.com/groups/625114124199531/?ref=ts&fref=ts , или на e-mail адрес : ivayllo@abv.bg , като не е задължително да сте членове на фен клуба. Забавлението е гарантирано.

Виктория Танева

Няма коментари:

Публикуване на коментар