Търсене в този блог

петък, 13 април 2012 г.

Интервю с Юрген Клоп след дербито с Байерн

С какви чувства се събужда човек след подобна победа?
Тази вечер не успях да спя много. Информирах се за останалите играни срещи. Също така доста трудно човек може да се съвземе след подобна вечер. Чувствата в мен наистина са страхотни. Момчетата изиграха един необикновен мач. Първото полувреме го изиграхме  възможно най-добре- отличен пробег по терена, голяма дисциплина и доста смели изпълнения.
Повреме на срещата на няколко пъти потупахте сърцето си, а след нея с ръце показахте сърце към Южната трибуна. Какво значение има този знак?
По време на срещата показвах на момчетата с тези знаци, че трябва да оставят сърцето си на терена. Феновете не спираха да пеят и не можеше да се чуе нищо по терена. В такъв момент беше лесно да им покажа със знак какво искам. Знакът след мача беше за моето семейство.
Четири поредни победи над Байерн. Досега само Вердер Бремен е постигал подобно постижение. Намерихте ли ключът към успеха, с който да побеждавате Байерн?
О, със сигурност не. Видяхме , че Байерн са в състояние да изненадат съперника във всеки един момент. Ако излезнеш с точно определена схема срещу този отбор, ще си имаш доста неприятности. Там има страхотни играчи и няма как да се намери перфектната формула, с която да елиминираш заплахата от тез играчи.
Кое беше най-доброто, което сътвори Вашият отбор в сряда вечер?
Имахме правилната тактическа постройка, бяхме по-инициативни при владеенето на топката. През първото полувреме създадохме също страхотни положения.
Вие обичате да поздравявате отбора след всеки мач. Заслужава ли обаче Роман Вайденфелер повече похвали след тази среща?
Драмата в този мач дойде със самата дузпа, която бе спасена по невероятен начин. Не мисля обаче, че Роман иска допълнително внимание. Той беше наистина много, много щастлив, че успя да се справи с това изпитание.
Имаше ли дузпа?
Мисля, че да. Робен знаеше какво се случва, видя, че топката започва да му бяга. Но не може да бива обвиняван. Всеки нападател в това положение знае как точно трябва да го отиграе.
Невен Суботич заяви ясно мнението си на Робен веднага след дузпата. Знаете ли какво точно е казал той?
Не, не знам какво му е казал. По-късно гледах положението. Мислех, че Невен е при Роман и се радва заедно с отбора. Но трябва да се знае едно- момчетата горят в играта и за тях не е типично да задържат емоциите си. Ние трябва да правим такива грешки, а след тях да се поучим. И самото положение не е толкова драматично.
Карл-Хайнц Румениге заяви, че победата на Борусия е била случайност…
Мисля, че това, което направихме срещу Байерн, е плод на много работа, а не на някаква случайност. Резултатът, който постигнахме , е най-логичният за тази среща. Първото полувреме заслужавахме напълно да отбележим попадение. През второто разлика в класите на двата отбора реално нямаше.
Трудно ли е да преживеете и да забравите тази победа? В събота идва още едно дерби- срещу Шалке…
Има срещи, които са по-важни от всичко останало- точно като дербито на Рур. Шалке ще имат за цел да се справят много по-добре от последната ни среща с тях. Тогава ние бяхме във върхова форма. В момента имаме няколко неща за доизглаждане. В събота отиваме към Гелзенкирхен само и единствено да вземем трите точки.

Източник: www.bild.de

Няма коментари:

Публикуване на коментар