Търсене в този блог

сряда, 3 октомври 2012 г.

Преди Манчестър Сити- Борусия Дортмунд, линк към срещата

Срещите от "Групата на смърта" днес отново ще бъдат в центъра на футболните събития в Европа. Двубоят между Манчестър Сити и Борусия се очаква с огрмоно нетърпение от феновете на футбола. Двата отбора ще играят за първи път помежду си. Манчестър ще опитат да продължат серията си от 17 домакински евросрещи, в които не са победени, но в Борусия имат намерение да си тръгнат с трите точки от Острова. Жълто-черните ще бъдат подкрепяни от близо 2500 свои привърженици от Дортмунд, а сред тях ще е и бившият играч на Борусия- Шинджи Кагава.
В първата среща от група D на Шампионска Лига Борусия успя да се наложи над Аякс Амстердам с късен гол в края на мача на Роберт Левандовски, който и днес ще е на върха на атаката за дортмундци. В другия лагер пък имат още по-голям апетит за победа след като загубиха първата си среща в Мадрид срещу Реал с 2:3.
За да опита да спечели трите точки, Юрген Клоп ще излезе с вероятен състав:
Вайденфелер, Писчек, Суботич, Хумелс, Шмелцер, Гюндоган, Кеел, Блашчиковски, Гьотце, Гроскройц (Ройс), Левандовски.
Единственият контузен е Патрик Овомойела, а на пейката остават Лангерак, Кирх, Льове, Сантана, Бендер, Лайтнер, Перишич, Шийбер.
Евентуалният състав на английския шампион изглежда по следния начин:
Харт, Сабалета, Компани, Настасич, Силва, Яя Туре, Гарсия, Бари, Агуеро, Балотели, Тевес.

Срещата започва в 21:45 часа и може да бъде проследена както в българския ефир по bTV action, така и на следния адрес: www.livetv.ru или по online радиото на Борусия Дортмунд на адрес: Online net-radio BVB .

Използван снимков материал: www.bvb.de