Търсене в този блог

неделя, 3 юни 2012 г.

Матс Хумелс доказа лоялността си- преподписа дългогодишен договор

Ръководството на Борусия Дортмунд успя да задържи още един свой ключов състезател. Защитникът Матс Хумелс преподписа договора си до 2017 година. Той използва кратката почивка, която получиха националните състезатели преди Европейското в Полша и Украйна, за да удължи договора си в неделя. През изминалата шампионска година Хумелс и Суботич бяха непробиваема двойка централни защитници. Точно поради тази причина ръководството на немския шампион предложи на играча нов договор. Матс сподели пред медиите, че дори не се е замислил и веднага е отговорил с "Да". Решението на 23-годишния защитник да преподпише за толкова дълъг период говори недвусмислено за сериозните му намерения и респект към клуба, който му донесе толкова щастие в последните години.
Освен с перфектна игра в защита Матс се отличава и с добър поглед над играта в офанзивен план. Неведнъж той е преминавал през всички противникови играчи и е завършвал с успешни удари към противниковата врата. Той е успешен не само в дефанзивен план, но и в изграждането на играта в офанзивен план.
Хумелс премина в Борусия през 2008 година от Байерн Мюнхен, където той бе ненужен. Израстването му напълно се дължи на игрите му в Дортмунд. Доказателство за това е и повиквателната за националния отбор на Германия в началото на 2010 година. В началото на 2012 година пък се заговори за интерес към него от бившия му отбор Байерн. Категорично обаче той доказва лоялноста си към жълто-черните с този дългосрочен договор.