Търсене в този блог

вторник, 24 септември 2013 г.

Преди Мюнхен 1860 - Борусия за Купата на Германия

След трудното равенство срещу Нюрнберг Борусия Дортмунд се изправя срещу Мюнхен 1860 във втория кръг за Купата на Германия. Срещата днес ще бъде от 20:00 часа българско време в Мюнхен. Тази седмица ще е първата, в която жълто-черните ще понесат максимално натоварване предвид това, че започва цикълът от мачове "сряда-събота". 
Мюнхен 1860 са четвърти във временното класиране от втория ешелон с баланс от четири победи, едно равенство и три загуби. Затова и днес ще хвърлят всички сили срещу вицешампиона. Въпреки че съперникът е във Втора Бундеслига, това не значи че срещата ще е лека. Привържениците на футбола помнят трудната срещи от по-миналия сезон срещу тогавашният лидер на Втора Бундеслига - Гройтер Фюрт.
На Алианц Арена тази вечер се очакват рекорден брой фенове на Борусия. Малко над 10 000 са тези, които пристигат от Дортмунд с билети, а още 5000 са местните привърженици, закупили билети на място в Мюнхен. Борусия ще се чувства почти като у дома си пред 15000 свои привърженици от общо 71 000 на стадиона. 
Контузени в отбора на Борусия все още са Кеел, Гюндоган и Пишчек, а под въпрос за днешната среща са Шмелцер, Ройс и Хумелс. Евентуалните състави на двата отбора са: 

Мюнхен 1860: Кирали, Волц, Бюлов, Шиндлер, Войтковяк, Щопелкамп, Щарк, Ваненвеч, Адлунг, Фрийнд, Лаут
Борусия Дортмунд: Вайденфелер, Гроскройц, Суботич, Хумелс (Сократис), Шмелцер (Дурм), Бандер, Шахин, Блашчиковски, Микихтарян, Обамеянг, Левандовски

Главен съдия на срещата ще бъде Михаел Вайнер, а нея може да проследите на следния интернет адрес : München 1860 - Borussia Dortmund


Снимки: www.bvb.de

Няма коментари:

Публикуване на коментар