Търсене в този блог

сряда, 14 декември 2011 г.

Играчите на немския шампион в благотворителна акция

В духа на наближаващите празници идва време за подаръци. Това е и времето на благотворителните акции и добрите дела. Момент, в който всички ние отваряме сърацата си и даваме по късче щастие на тези, които имат нужда от него. Така и направиха играчите на Борусия Дортмунд в понеделник в детската клиника в града.
Въпреки че това беше петнадесетото посещение на играчите, всяко едно такова е специално и изпълнено със специален заряд. Яник е деветгодишен. В болницата е заради пневмония. Веднага се забелязва, че до него има шоколадов Дядо Коледа в синьо-бяло. Малкият веднага бърза да отбележе, че е фен на Борусия, а синьо-белият старец му е подарък. Такъв получи и сега- но жълто-черен, а Матс Хумелс го постави точно пред синя му "колега" с думите "Може да имаме еднакви точки, но все пак сме с по-добра голова разлика".
В съседната стая е тригодишната Мелина, която и предишната година е била тук отново с пневмония. Въпреки че е прекалено срамежлива, поглеждаше плахо към Матс Хумелс и "флиртуваше" с очи :)
Лекарите в болницата останаха във възторг от играчите на Борусия и не можаха да изразят благодарността си. Самите те разказват, че е имало пациенти, които трябвало да бъдат изписани сутринта в понеделник, но след като разбрали, че отборът ще идва на посещение, пожелали да останат още един ден в болницата.
Миналата година пък Юрген Клоп обеща, че ако Борусия спечелят шампионската титла, на следващата година ще дойде преоблечен като дядо Коледа. Тази година той изпълни обещанието си :)
Източник: www.bvb.de

Няма коментари:

Публикуване на коментар