Търсене в този блог

сряда, 9 януари 2013 г.

Първа победа за Борусия през 2013

Отборът на Борусия Дортмунд изигра първата си от двете контроли на испанска земя. В късния следобед жълто-черните победиха третодивизионния испански Албасете Баломпие с 3:1. В двете полувремена Юрген Клоп не излезна с два различни състава. Някои от футболистите трябва да натрупат повече игрова практика след възстановяването си от контузиите- като например Сантана и Битенкурт. Те заедно с втория вратар Лангерак изиграха пълни 90 минути. Невен Суботич не взе участие днес. Той получи контузия още на първата тренировка в Ла Манга, а днес се разбра и със сигурност контузията- мускулно разтежение и ще са му нужни шест седмици за възстановяване. Другите отсъстващи бяха Крис Льове и Бендер. Така двата състава бяха следните:
Състав 1: Лангерак, Писчек, Сантана, Хумелс, Шмелцер, Кеел, Лайтнер, Хофман, Битенкурт, Ройс, Левандовски.
Състав 2: Лангерак, Кирх, Сантана, Гюнтер, Халстенберг, Бакалорц, Гюндоган, Блашчиковски, Битенкурт, Гроскройц, Байнер.
Логично жълто-черните бяха по-класният и по-техничният отбор. Най-сериозните пропуски преди гола бяха дело на Марко Ройс, а логичното се случи в 27-та минута, когато Ройс откри резултата. Той беше и в основата на второто попадение, когато негов удар се отклони от противников играч, а попадението бе зачетено като автогол на Сантамария. През втората част пропуски направиха Гроскройц и Хофман, а в 76-тата минута испанците върнаха едно попадение. Борусия подсигури победата си още в следващата атака с попадение на Байнер, който с близо 18-метров удар в ъгъла на вратата изуми съотборниците си. Така и завърши първата проверка на отбора. Следващата ще е на 10 януари срещу Мехелен и ще може да бъде наблюдавана пряко и безплатно в сайта на отбора.
Междувременно стана ясно, че Сигнал Идуна Парк отново ще се сдобие с ново тревно покритие. Тревата, която бе поставена през лятото на 2012, сега трябва да бъде премахната. Проблемът е, че тревната настилка не е била добре положена и сега се налага смяната й. Всичко това ще струва приблизително 200 000 евро на клуба.

Снимка: www.ruhrnachrichten.de

Няма коментари:

Публикуване на коментар