Търсене в този блог

петък, 4 януари 2013 г.

Зимната подготовка на жълто-черните започна

Борусия Дортмунд започна зимната си подготовка с медицински прегледи както и с изследване на издръжливостта на играчите, които бяха подложени на физически натоварвания в различна интензивност, за да се определи в какво състояние са след празниците. Вчера, по време на тези занимания, отсъстваха Свен Бендер, Крис Льове, Патрик Овомойела, Лукас Писчек и Леонардо Битенкурт. Въпреки това всички ще бъдат на линия в събота, когато отборът лети за Испания. Зимната подготовка започва по същия начин както и миналата година. Лагерът на немския шампион също ще бъде проведен на същото място- Испания, Ла Манга.
На тестовете от вчера най-важното бе да се направи т.н. лактат тест (установяване натрупване на млечна киселина), при който се определя лактатният праг- този праг най-добре показва физическото състояние и нивото на физическа издръжливост. След заниманието Юрген Клоп заяви пред журналистите, че основната задача е да се запази и подобри играта на отбора от последните месеци на 2012 година. Също така един от проблемите, върху които ще наблегнат по време на подготовката, ще бъде повишаването ефективността в защита, а целта е именно по-малко противникови попадения през този полусезон. Треньорът заяви, че в Ла Манга се предлагат перфектни условия за подготовка и затова и тази година футболистите ще се готвят на Пиренейския полуостров. Предвидени са две срещи на испанска земя. На 10 януари жълто-черните ще играят срещу Мехелен (Белгия). Другата контрола е предвидена за 7 или 8 януари, но противникът още не е известен. Най-вероятно това ще е третодивизионният Пройсен Мюнстер, където треньор е бившият наставник на ЦСКА Павел Дочев. Лагерът ще продължи до 12 януари, а на 13 започва и ежегодният турнир "Зимна купа Дюселдорф" ("Wintercup"), когато Борусия и Фортуна излизат един срещу друг в едната среща, а в другата сили ще премерят Майнц 05 и Стандарт Лиеж. Миналата година турнирът бе спечелен от Фортуна, след като победи Борусия след изпълнение на дузпи, а на финала се наложи над другата Борусия от Мьонхенгладбах. Това ще е и най-сериозната проверка на Борусия преди възобновяването на немското първенство. Подготовката на отбора в Испания и турнира в Дюселдорф през миналата година бяха предавани on-line в сайта на Борусия и бяха проследени от рекорден брой зрители. Най-вероятно и по време тази подготовка феновете на жълто-черните ще могат да видят как любимците им се готвят за защитата на титлата. Днес бяха проведени две тренировки преди заминаването, но те не бяха открити за журналисти и фенове.
Покрай почивните дни в Дортмунд бе привидно спокойно откъм трансфери. Шампионите привлякоха 17-годишния младежки национал Мариан Сар от Леверкузен, който ще се подготвя с младежките формации. В същото време се появиха информации за евентуален трансфер на Иван Перишич във Волфсбург, но контакт между двата отбора досега не е имало, заявиха от Дортмунд, и тези информации засега си остават спекулации. Хърватинът има договор до 2016 година, но напоследък все по-често остава на пейката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар