Търсене в този блог

петък, 7 юни 2013 г.

За поредна година - Борусия номер едно по посещаемост

Въпреки че през този сезон Борусия Дортмунд не успя да защити титлата, купата на Германия и загуби мечтания финал в Лондон, все още отборът запази мястото си на първенец в посещаемостта на феновете. Привързаността на жълто-черните привърженици е все толкова силна, въпреки наглед несполучливия сезон. 

Независимо дали Борусия играеше в Донецк, Мадрид, Малага, Манчестър, Лондон, всички билети се изкупуваха за секунди и хиляди жълто-черни сърца подкрепяха любимците си без значение разстоянието. Борусия е номер едно по посещаемост както на гостувания, така и на домакинските си срещи. Това е единственият европейски клуб, който достига посещаемост от над 80 000 на среща. Средната бройка на посещаемостта на Сигнал Идуна Парк е 80 482 зрители, а това е 99,8% заетост на местата за сезон 2012/2013. На второ място в престижната класация остават Манчестър Юнайтед със 75 530 зрители, на трето - Барселона със 71 350 зрители средно на мач и процентна заетост от 72,23% . Основният конкурент на жълто-черните, Байерн, е на четвърто място със 71 000 зрители и 100% заетост на местата.

В топ 30 на тази класация Бундеслигата е представена от единадесет клуба, като това е първенството с най-много представители в съответната класация. Интересни са и следните представители, а именно четвъртодивизионния Глазгоу Рейнджърс, който се намира на 18-то място със средна посещаемост от 45 946 зрители, както и втородивизионния Кьолн, намиращ се на 30-то място и 40 646 зрители средно на среща. Това и са и единствените два отбора, който са представители на по-ниски дивизии.


Няма коментари:

Публикуване на коментар