Търсене в този блог

петък, 31 май 2013 г.

Честито, Българи! Ще се радваме на български талант в Борусия!

В последните дни България има с какво да се похвали - победите на Българския национален отбор, победите на Григор Димитров и с един талант само на 19 години в Германия. Едисон Йорданов е само на 19 години, роден в Росток, живее в Германия, има немско гражданство. Младокът записва участия в немските юношески формации до 15, 16 и 19 години, но въпреки това младият обещаващ играч прие поканата на Михаил Мадански за участие в квалификациите на младежкия национален отбор на България за Евро 2015. След тази хубава новина за всички нас последва още една - младият футболист вече е играч на Борусия Дортмунд. 

Йорданов идва като свободен агент от Ханза Росток, а договорът му е до 30 юни 2015г. Интерес към него имаше и от страна на Щутгарт, Вердер Бремен и Хамбургер. Новината бе обявена в официалния сайт на отбора. Освен него към втория отбор на Борусия ще се присъединят още трима нови футболисти. От Борусия коментираха, че това са футболисти, които имат опит, талант и класа. Надеждите са, че новите в отбора ще помогнат за по-добър сезон през следващата година. Вторият отбор на Борусия играе в Трета Бундеслига и тази година се класира на 15 място този сезон.

Хубавата новина за привличането на Едисон Йорданов ще зарадва феновете на жълто-черните в България. Сега ще стискаме палци на нашето момче да бъде здраво, да се бори и дава всичко от себе си и съвсем скоро да го видим в първия тим на Борусия, а защо не и на финал в Шампионска лига! Успех, Еди! България е зад теб!

Няма коментари:

Публикуване на коментар