Търсене в този блог

петък, 30 август 2013 г.

Борусия представи уникален екип за Шампионска лига

Борусия и Puma не изневериха на типичния за тях стил - да пазят в тайна визията на новите екипи. Така и сега успяха да опазят тайната за екипа на жълто-черните, който ще носят в срещите си в Шампионска лига. Часове преди тегленето на жребия за груповата фаза в Шампионска лига бе представен официално и новият екип. 

Puma отново са свършили перфектна работа и са създали уникален екип, който има и сантиментална стойност за всички в Дортмунд.

През тази година екипът не е райе, както през миналата. По-изчистен е от официалния екип, отличава се с черни ръкави и черна яка. Интересно е, че логото на марката както и двете черни черти на трикото са светлоотразителни. Този ефект не е случаен. Той прехвърля спомените на жълто-черните фенове към далечната 1963 година, когато преди 50 години Борусия излиза с искрящо златно трико срещу носителя на КЕШ Бенфика. Екипът, донесъл късмет на Борусия. На стадион Роте Ерде жълто-черните побеждават с 5:0, след загуба в първия мач с 2:1. Пренасянето на елементи от трикото тогава в днешния екип на Борусия не е случайно. В Дортмунд вярват, че този екип ще им донесе късмет както преди 50 години. Историята за този мач е написана с малък шрифт от вътрешната страна на яката на фланелката.


Няма коментари:

Публикуване на коментар