Търсене в този блог

вторник, 3 септември 2013 г.

Мики подлуди Дортмунд и изкачи Борусия на първо място

Четири срещи, четири победи и един обещаващ отбор. Това са изводите, които феновете на Борусия могат да си направят до този момент на сезона. В неделя победата над Айнтрахт Франкфурт не бе от най-лесните, въпреки че жълто-черните владееха инициативата през цялото време.
Близо 7500 привърженици на Борусия изгледаха  победата на отбора като гост във Франкфурт. Първото полувреме жълто-черните пропуснаха множество положения, но успяха да отбележат само едно още в десетата минута. Автор на гола бе новият любимец в Дортмунд - Хенрих Микихтарян. Въпреки високата си трансферна сума арменският национал подлудява всеки фен на жълто-черните. Това бе и първо попадение за Микихтарян в Бундеслигата. Последваха пропуски на Левандовски сам срещу вратаря и немалка съпротива от страна на домакините. По всичко личеше, че  Борусия ще спечели този двубой и беше въпрос на време кога ще падне вторият гол. И той падна в 36-тата минута, но противно на показаното на терена, попадението бе във вратата на Борусия и бе дело на Кадлец.
Притеснително бе представянето на защитниците. Както в началото на всеки сезон двамата централни защитници не са във върхова форма. Така в края на първото полувреме Матс Хумелс се размина с червения картон. Неслучайно Клоп го замени през второто полувреме със Сократис. 
Второто полувреме се изигра на по-бавни обороти, но логичното се случи в 56-тата минута, когато отново новият любимец с десети номер с мощен удар от 17 метра с левия крак почти не скъса мрежата на Трап. След попадението Борусия заигра малко по-дефанзивно, но до изненади не се стигна. С тази победа Борусия е едноличен лидер в Бундеслигата, като зад момчетата на Юрген Клоп са Байерн с 10 точки и Байер Леверкузен с актив от 9 точки. Играч на мача определено бе Хенрих Микихтарян. 
Мики, както вече го наричат феновете в Дортмунд, започва да оправдава дадените за него пари. Техничен, с невероятен поглед върху играта Микихтарян е точно това, което търсеше Юрген Клоп в нападение. От друга страна феновете виждат новия си любимец в негово лице, футболист, който не само има футболни качества, но е и доста интелигентен като личност. Той успя да спечели феновете в Дортмунд още преди няколко седмици, когато заяви, че по-страхотни привърженици никога не е виждал. В същото интервю той разкрива, че в срещите между Борусия и Шахтьор, той е останал очарован от жълто-черното море, което подкрепяше Борусия. Друго доказателство за влюбването на феновете в този играч е, че фланелките с негово име се продават като топъл хляб.

Няма коментари:

Публикуване на коментар