Търсене в този блог

вторник, 7 февруари 2012 г.

Холщайн Киел- Борусия за Купата на Германия. Какво не знаем за Холщайн?

Днес Борусия Дортмунд и Холщайн Киел ще изиграят четвъртфиналната среща за Купата на Германия. На пръв поглед задачата на немския шампион се оказва лесна. В четвъртфинала им се падна отбор от регионалната севрна лига и дори и най-големите песимисти не биха си помислили за изненади в днешната среща.
Какво обаче не знаем за Холщайн Киел? Отбърът е създаден 1900 година и е представител на севрногерманския град Киел. Щъркелите, както е псевдонимът на отбора, са шампиони на Германия за сезон 1911/1912 година и имат 7 полуфинала в немското първенство до сезон 1956/1957. В същото време отборът има един полуфинал и един осминафинал за Купата на Германия от 1936г. насам, като сегашният четвъртфинал е второто силно постижение. До него се стигна след като в осминафинала Холщайн победиха Майнц 05 с 2:0. След основаването на Бундеслигата Киел играят в регионалната северна лига, но и там са един от добре представящите се отбори. Интересно е, че през 1900г. основатели на отбора са били местни състезатели в отбора по гимнастика. Омагьосани и влюбени в  играта, наречена футбол, основават отбора на град Киел. От 2004 година отборът има и женски тим, който се състезава във Втора Бундеслига.
Днешната среща ще се окаже наистина интересна. За Киел днес е един наистина голям празник. Мачът започва в 21:30 часа българско време на стадион "Холщайн- Киел" с капацитет 11 400 зрители. А съставите на двата отбора най-вероятно ще са следните:
Борусия Дортмунд: Вайденфелер, Писчек, Суботич, Хумелс, Шмелцер, Лайтнер, Кеел, Куба, Кагава, Гроскройц, Левандовски.

Холщайн Киел: Йенсен, Херман, Берцел, Юргенсен, Погенберг, Кациор, Мюлер, Закс, Сикора, Линдер, Хайдер.
От състава на Борусия липсват Гьотце, Бендер и Кох , но предвид днешния съперник липсата им едва ли ще доведе до сериозни последствия.

За тези, които искат да разберат нещо повече за иначе интересния отбор на Холщайн, могат да го направят на сайта на клуба- http://www.holstein-kiel.de

Използван снимков материал : www.bvb.de

Няма коментари:

Публикуване на коментар