Търсене в този блог

сряда, 25 септември 2013 г.

Борусия на осминафинал след победа в Мюнхен

В труден и дълъг мач Борусия Дортмунд успя да се класира за осминафиналите за Купата на Германия, след като снощи успя да се наложи, макар и трудно, над Мюнхен 1860. Втородивизионният клуб очевидно бе доста подготвен за тази среща. През цялата среща баварците упражняваха преса по целия терен. 
Срещата се изигра пред за първи път препълнения Алианц Арена на домакинска среща на Мюнхен 1860 и пред погледите на 15 000 жълто-черни привърженици, пътували цели 650 километра до баварския град. Двата отбора не успяха да си вкарат попадение през редовните 90 минути. Въпреки че срещата бе трудно за Борусия, статистиката говори за превъзходството на тима от Дортмунд - 76% притежание на топката, 21:2 удара към вратата и 14:1 ъглови удара. Юрген Клоп даде почива на титулярния вратар Вайденфелер и на Невен Суботич в този мач. На тяхно място срещата започнаха респективно Лангерак и Сократис. От групата за мача отпадна Шмелцер, а на негово място игра младият Дурм, който за поредна среща загатна за възможностите си. 
Действията се развиваха най-вече в половината на Мюнхен 1860, а на централната линия бе изнесен само централният нападател Лаут. Първата голова възможност бе на Марко Ройс в 17-тата минута, когато стреля от близо 15 метра разстояние. Въпреки затворената си игра и баварците имаха своите възможности, като една от тях бе след изпълнение на корнер, но топката премина покрай гредата. До края последваха няколко пропуска на Левандовски и отново на Ройс. 
Преди Клоп да направи първата си смяна в 69-тата минута, като замени Бендер за Хофман, Борусия имаше няколко възможности пред вратата на домакините. Въпреки това срещата завърши без отбелязан гол. Последваха продължения. В 99-тата минута Обамеянг влезна на мястото на Блашчиковски, а само шест минути по-късно той отбеляза от дузпа, след нарушение на Щаал. През второто продължение Борусия стигна и до второ попадение - след пас на Хофман Микихтарян излъга защитата на баварците, а след това и стража Кирали и така оформи крайния резултат. 
Жребият за следващия кръг ще се тегли в неделя от 19:00 часа българско време, а срещите ще се играят на 3/4 декември.

1 коментар:

  1. На това се казва верни фенове!15 000 жълто-черни ултраси са пропатували над 650 км,за да подкрепят любимия си отбор!Тази бройка е недостижима за България,а и за много други държави.За сетен път феновете на Борусия Дортмунд доказват,че са едни от най-добре организираните в света!

    ОтговорИзтриване