Търсене в този блог

сряда, 23 октомври 2013 г.

Мики и Левандовски шашнаха 5000 в Лондон

Борусия изигра очаквано труден двубой с Арсенал, но си тръгна с трите точки от Лондон. Жълто-черните си тръгнаха с победа от Англия за първи път от близо 17 години. Домакините показаха твърда и добра игра, с което показаха защо са водачи на класирането в Англия. От друга страна Борусия дойде най-малко за равенство в двубоя, с което да запазят шансовете си в групата. 
В отбора след контузия се завърнаха Шмелцер, Блашчиковски и Марко Ройс. Липсата на Гюндоган в средата на терена отново бе очевидна. Борусия започна с познатата схема 4-2-3-1 , Арсенал също. Въпреки това лондончани започнаха по-предпазливо срещата, а до първото попадение в полза на Борусия, жълто-черните бяха отборът, който владееше инициативата. Близо 5000 бяха феновете, пропътували разстоянието от Дортмунд до Лондон, за да подкрепят любимия си отбор и не сгрешиха. Песни, скандирания, скачане, ръкопляскане пълни 90 минути, както винаги. 
До първото попадение за Борусия статистиката говореше сама по себе си - 4 голови положения за Борусия срещу нула за домакините. Основна фигура за първия гол бе Марко Ройс, който успя по забележителен начин да спечели загубена топка, подаде към Левандовски, той продължи към Микихтарян, който не пропусна да отбележи поредния си красив гол. След попадението нивото в играта на Борусия падна, а Арсенал се хвърли с всички сили да търси изравнително попадение. Най-сериозните пропуски направиха Уилшър и бившият играч на Борусия Росицки, като при негов удар от близо 20 метра топката влизаше във вратата, но на гол линията бе Матс Хумелс, който изчисти. До попадение се стигна чак в 41-та минута чрез Жиру, който успя най-добре да се ориентира след колективна грешка в отбраната на Борусия. 
През втората част Борусия подходи тактически предпазливо, като играеше повече на контраатаки. Арсенал изпуснаха не едно положение, като дори удариха греда, въпреки това не стигнаха до втори гол. Желко Бувач, който води отбора и в този мач заради наказанието на Юрген Клоп, направи двойна смяна в 65-тата минута, като на мястото на Микихтарян пусна Хофман, а на мястото на неубедително представилият се Блашчиковски - Обамеянг. Играта на Борусия продължи в същото темпо, но противно на очакванията попадение падна в полза на жълто-черните в 82-та минута. Атаката на Борусия бе като по учебник - Обамеянг видя свободния Гроскройц, той напредна по дясното крило и с перфектно центриране към самия Левандовски Борусия поведе за втори път в резултата. Бувач показа, че ще брани резултата и пусна Сократис на мястото на Ройс. Последните минути минаха бързо. Жълто-черните успяха в продължение на няколко минути и поредица от странични и ъглови удари да задържат лондончани в тяхната половина. С победата Борусия са на първо място в групата си с шест точки и най-добра голова разлика. Арсенал и Наполи също са със същия актив, а така нищо още не е ясно в групата. Следващата среща в Шампионска лига е на 5 ноември, когато на Вестфаленщадион Борусия ще приеме Арсенал. 
Това бе и добра подготовка за задаващото се дерби този уикенд в Гелзенкирхен. Дербито на Рур ще бъде в събота от 16:30 часа българско време.

Снимка: BVB/Facebook

Няма коментари:

Публикуване на коментар