Търсене в този блог

вторник, 22 октомври 2013 г.

Борусия в борба за втора победа в групите на ШЛ - състави и линк

Шампионска лига отново завзема мисълта на жълто-черните фенове. За поредна година Лондон ще бъде превзет от привържениците на Борусия. Може да очакваме открит футбол, с който и двата отбора ще търсят победата. За Борусия трите точки са задължителни, а и дортмундци имат да си връщат за загуба и равен от преди две години, когато двата отбора се засякоха отново в груповата фаза. Тогава Борусия нямаше необходимия тренинг за този турнир, но след миналата година апетитът за победи е още по-голям. Днес е време за реванш. Дали обаче Арсенал ще бъдат лесен съперник предвид първото им място във Висшата лига.
Всяка грешка в мача днес може да е решаваща. На пресконференцията Юрген Клоп заяви, че Арсенал ще е фаворит в срещата, а двете срещи ще са трудни да жълто-черните. До момента Арсенал имат две победи- срещу Марсилия с 2:1 и срещу Наполи с 2:0. Борусия от своя страна има на своята сметка загуба от Наполи с 2:1 и победа над Марсилия с 3:0. Преди две години при загубата в Лондон за Борусия попадението бе отбелязано от Шинджи Кагава, а в Дортмунд се разписа Перишич. За Арсенал головете тогава отбеляза Робин ван Перси. Днес нито един от гол майсторите тогава вече не е в отборите. Въпреки това общо четиринадесет са играчите на Борусия, които тогава взеха участие в срещите. 
Интересно е, че немските отбори имат само осем победи срещу Арсенал. На собствена земя лондончани имат общо тринадесет победи и пет равни срещу немски отбори. Всички в жълто-черният щаб обаче имат намерение днес да не са част от тази неприятна статистика. Големият липсващ за Борусия ще е треньорът Юрген Клоп, след като получи наказание от два мача да наблюдава срещите на Борусия в Шампионска лига от трибуните. В игра се завръщат след контузия Шмелцер, Ройс и Бендер. За съжаление обаче Гюндоган, Пишчек и Кеел все още са големите отсъстващи за немският отбор. Вероятните състави за двата отбора изглеждат по следния начин:

Арсенал: Шчесни, Саня, Мертезакер, Косчиелни, Гибс, Фламини, Артета, Рамзи, Йозил, Уилшър, Жиру


Борусия: Вайденфелер, Гроскройц, Суботич, Хумелс, Шмелцер, Бендер, Шахин, Блашчиковски, Микихтарян, Ройс, Левандовски

На резервната скамейка на Борусия ще са : Лангерак, Кирх, Дурм, Сократис, Хофман, Обамеянг, Дукш, Шийбер. Срещата е с обичайния си част 21:45 българско време и ще бъде предавана по Ринг ТВ или на живо по интернет на адрес: Arsenal - Borussia
Още за противниците на Борусия в груповата фаза на Шампионска лига може да намерите тук : С желание за реванш - Борусия тръгва в борбата за Шампионска лига.

Снимки: www.bvb.de

Няма коментари:

Публикуване на коментар