Търсене в този блог

неделя, 7 октомври 2012 г.

Един наистина мъжки двубой: Хановер 96- Борусия

Днешната среща между Хановер и Борусия се очаква да е една от най-интересните в немското първенство този уикенд. След участието на двата тима в европейските турнири и доброто им представяне сега те са готови да се преборят и за трите точки в седмия кръг на Бундеслигата. Борусия изпусна победата в Манчестър, а Хановер успя да победи вкъщи отбора на Леванте с 2:1. За това какъв стойностен отбор са сформирали днешните домакини говори начинът, по който се разви срещата им от втория кръг на УЕФА- след като още в деветата минута Хановер остана с човек по-малко, а Леванте поведе с 0:1 от дузпа, немците успяха да се организират и да обърнат резултата. Неслучайнo отборът е на пето място в класирането на Бундеслигата и е на точка зад Борусия с актив от 10 точки. Миналата година Борусия изпуснаха победата над Хановер, след като поведоха с попадение на Шинджи Кагава, а след това допуснаха обрат и съответно загуба с 2:1. Тази година докато домакините се надяват срещата да има същия развой, гостите имат намерение да не допускат срещата да има такъв характер.
Жълто-черните от своя страна освен че изпуснаха трите точки в Англия, изгубиха и Илкай Гюндоган за две седмици, след като халфът получи контузия. Другият, който бе сменен поради контузия в Англия, бе Матс Хумелс, но състоянието му е добро и Юрген Клоп ще може да разчита на него в днешната среща. За сезон 2012/2013 Борусия все още няма победа като гост. В предишните срещи като гост Борусия стигна до равенство 3:3 с Айнтрахт, загуба от Хамбургер с 3:2 и равенство с Нюрнберг 1:1. Затова и днешната среща е толкова важна за дортмундци и защитата на титлата им.
Възможните състави на двата отбора са следните:
Хановер: Цийлер, Черундоло, Егиман, Аги, Рауш, Шмийдебах, Пинто, Щиндл, Хусзти, Шлаудраф, Собиеч
Борусия Дортмунд: Вайденфелер, Писчек, Суботич, Хумелс (под въпрос), Шмелцер, Лайтнер, Кеел, Блашчиковски, Гьотце, Ройс, Левандовски

Срещата може да бъде наблюдавана по Евроспорт 2 от 18:30 часа.

Снимков материал: www.bvb.de