Търсене в този блог

четвъртък, 25 октомври 2012 г.

Това чувство не се купува с пари!

  О, да! Това е Борусия! Едва ли има привърженик на жълто-черните, който до преди 5 години си е представял любимият отбор да победи Реал Мадрид. Мултимилионната селекция. Мултимилионният старши-треньор. Мултимилионният португалски гений. Но просто има неща, които не се купуват с пари. Това го виждаме всеки ден в живота, както и днес. На Вестфаленщадион (както испанските медии бяха написали вместо Сигнал Идуна Парк) никой не казваше, че Борусия може да играе като равен с равен срещу Реал, но всеки се надяваше. Надяваше се в чудото, защото всеки един от тези 65 718 зрители на стадиона вярва, че неговата Борусия прави чудеса.
  Днес срещу кралския клуб се изправи един отбор от голобради момчета, които са играли с Реал само на Плейстейшъна, както заяви на пресконференцията преди срещата халфът на Борусия Свен Бендер. От лагера на жълто-черните направиха всичко възможно да изправят на крака контузените се играчи и дори не напълно излекувани те дадоха всичко за Борусия. Треньорът Юрген Клоп започна с най-доброто, което имаше, и с успешната за него и любима схема 4-2-3-1. Не в това обаче се коренеше успехът на немския шампион. Тук, на Вестфаленщадион, се случват чудеса. Случват се, когато всички като един повярват в чудото. В чудо вярваха феновете, когато отборът беше пред фалит- а то се случи. В чудо вярваха, когато отборът се устреми в две поредни години към шампионската титла- и то се случи. В чудо вярваха и днес. Стадионът трепереше от песни, въздухът се разцепваше от скандиранията. Реал Мадрид са един от най-посещаваните отбори в Европа, но за какво говори това, че на загрявката Кака е снимал Южната трибуна ?!?
  Днес в Дортмунд животът спря за 90 минути. Целият град подкрепяше неистово своя отбор- отбор, който не изостави в най-трудните и тежки моменти. И днес, когато най-силният коз на немския шампион бе публиката, тя буквално бе дванадесетият играч. Този "играч" мултимилионният португалец няма как да надиграе, пред този "играч" мултимилионната селекция няма стойност, а Специалният- няма глас. Този "играч" не се купува с пари. Тази жълто-черна любов не може да се купи и с всичките диаманти на света. Тук, на Вестфаленщадион, няма значение дали пред теб е Реал Мадрид, когато имаш най-ценното, с което можеш да победиш този колос.
  Мотивация?!? Единствената мотивация на играчите на Клоп е това, което те чуват на излизане от тунела- онзи грохот от 65 718-те , който чуват в тунела. Може да имаш играчи за милиони, титулуван треньор за милиони, но... това чувство- не се купува с пари!

Снимков материал: www.schwatzgelb.de

Няма коментари:

Публикуване на коментар