Търсене в този блог

понеделник, 12 ноември 2012 г.

След победата над Аугсбург

Борусия успя да се наложи като гост на Аугсбург тази събота с 3:1. Попаденията вкараха Ройс в началото на първото полувреме и два пъти се разписа Роберт Левандовски. Борусия излезна с две промени в титулярния състав, а именно- на мястото на Суботич Клоп пусна Фелипе Сантана, а на мястото на Себастиан Кеел титуляр започна Свен Бендер. Въпреки промените в състава отборът постигна лесна победа и засега е на четвърто място- на точка зад Айнтрахт, на четири точки зад Шалке и на единадесет от първия Байерн.
След срещата десет играча от Борусия заминаха на подготовка с националните си отбори за контролните срещи тази седмица. Това са: полското трио Блашчиковски, Левандовски и Писчек, които ще вземат участие в срещата между Полша и Уругвай на 14.11 ; Перишич ще играе за Хърватия на 14.11 ; отново на същата дата Холандия и Германия ще премерят сили, а в групата са викнати- Гьотце, Гюндоган, Хумелс, Ройс; а Леонардо Битенкурт и Мориц Лайтнер ще вземат участие в контролните срещи на младежките формации на Германия. Всички ще бъдат на линия на 15 Ноември, когато ще започнат подготовка за срещата от 12-я кръг на Бундеслигата срещи Гройтер Гюрт. Без почти никакви време за почивка четири дни по-късно пък жълто-черните ще изиграят нелек мач срещу Аякс в Холандия за Шампионска лига.
Суботич и Марсел Шмелцер ще пропуснат контролите съответно на Сърбия и Германия поради контузии. Шмелцер получи контузия срещу Аугсбург, а Суботич има проблеми с адукторите.