Търсене в този блог

вторник, 20 ноември 2012 г.

Интервю със спортния директор Михаел Цорк

Спортният директор на Борусия, Михаел Цорк, даде кратко интервю преди срещата между Аякс и Борусия в сряда, като основна тема бе представянето на жълто-черните в Шампионска лига тази година.

- Почитателите на футбола вече виждат Борусия на четвъртфиналите в Шампионска лига. Вие виждате ли отбора вече в тази фаза на турнира?

Цорк: Изходната позиция, в която се намираме в момента, наистина е много добра, но сме на ясно, че ни трябва минимум една точка от срещата в сряда. Неслучайно трябва да направим поредното добро представяне в групите на турнира, така както го правихме до сега. 

- Наистина очаквал ли сте в началото, че този отбор ще направи такова добро впечатление в тази иначе трудна група?

Цорк: Всъщност ние много работихме над това- тази година да заличим миналогодишното ни лошо представяне в Шампионска лига и да можем да направим по-сериозна крачка напред.

- Това го заявихте и лятото...

Цорк: Тогава много хора очакваха от нас, че ще закупим опитни играчи, с които да гоним високи цели в Шампионска лига. Това обаче не е нашият път и нашият начин на работа. И както се вижда- момчетата, на които заложихме, оправдават доверието ни.

- През лятото обаче не сте и предполагали, че съперници ще са Ви Реал, Аякс, Манчестър Сити. Тези съперници не надминаха ли очакванията Ви?

Цорк: Наистина не сме очаквали да имаме четири точки от срещите ни с Реал и дори да спечелим срещу тях. Знаем обаче, че в нашия отбор има достатъчно класа, за да играем футбол на това високо ниво. Миналата година все още не можехме да намерим правилния път, но опитът от тогава ни е много полезен този сезон.

-Кое по-точно Ви помогна най-много?

Цорк: Най-ценното е, че вече имаме ясно изготвен план, към който трябва да се стремим на 100 процента и да изпълним.  Голяма мотивация е също и самият противник и неговите качества. Тези мачове наистина са вълнуващи и важни за нас.

- Ще реши ли всичко Борусия още в сряда?

Цорк: Не казвам, че задължително трябва да решим всичко в сряда. Казвам само, че трябва да вземем това, което ни трябва и за което отиваме в Амстердам. Все пак имаме още две срещи в групите.


Материалът е публикуван в : www.ruhrnachrichten.de

Няма коментари:

Публикуване на коментар