Търсене в този блог

петък, 16 ноември 2012 г.

Преди Борусия Дортмунд - Гройтер Фюрт

Борусия Дортмунд и Гройтер Фюрт ще се срещнат утре от 16:30 часа на стадион Сигнал Идуна Парк за втори път през тази година. Първият път бе в началото на годината, когато двата отбора се срещнаха на полуфинала за Купата на Германия. Въпреки че Гройтер Фюрт се намира на предпоследно място със сигурност няма да бъде лесно за жълто-черните, като се има предвид колко костелив орех са Фюрт. Доказаха го и на полуфинала, когато все още играеха във Втора Бундеслига. В игра за Борусия ще се завърнат Суботич, Шмелцер и Куба, но най-вероятно Юрген Клоп няма да разчита на Себастиан Кеел, който има възпаление на коляното и не е тренирал цяла седмица. Това разбира се няма да е проблем за Борусия, т.к. на негово място ще играе Свен Бендер, който тази седмица получи повиквателна от Йоахим Льов за контролата на Германия срещу Холандия. Гройтер Фюрт до момента има само една победа срещу Майнц , четири равенства и шест загуби.
Същевременно стана ясно, че Борусия ще излезнат с нов дизайн на фланелките. Дизайнът наподобява фланелките от 70-те и 80-те години, яката е изцяло черна и V-образна, а по дължина на ръкавите има изцяло черна лента. Освен в срещата срещу Фюрт отборът ще носи фланелката в срещите срещу Майнц и Фортуна.
Вероятните състави на двата отбора са следните:

Борусия Дортмунд: Вайденфелер, Писчек, Суботич, Хумелс, Шмелцер, Гюндоган, Бендер, Ройс, Гьотце, Гроскройц, Левандовски.

Гройтер Фюрт: Грюн, Неериг, Собиек, Маврай, Шмидтгал, Фюрстнер, Приб, Сарарер, Еду, Щийбер, Асамоа.

Главен съдия на срещата ще бъде Йохен Дреес и ще започне от 16:30 българско време. Всички билети за домакините са изкупени, а гостите до сега са закупили 200 билета от предоставените им 3300. Мачът може да бъде проследен по Евроспорт 2 или на следния интернет адрес- Борусия - Грйтер .Фюрт