Търсене в този блог

неделя, 17 март 2013 г.

Борусия реши мача срещу Фрайбург за три минути

Началото на срещата между Борусия и Фрайбург пред 80 645-те на Сигнал Идуна Парк не предвещаваше толкова отчетлива победа за домакините от Дортмунд. Първите 40 минути от срещата бяха изключително пасивни за Борусия, считани за най-слабото първо полувреме от началото на този сезон, като до тази минута дори отборът бе назад в резултата с 0:1. Набързо обаче жълто-черните се върнаха в играта и решиха срещата само за три минути.

Между втория и осмия в класирането имаше разлика от десет точки. Статистиката от последните дванадесет срещи сама говореше за евентуалната победа на Борусия- от дванадесет срещи Борусия има само една загуба. Неслучайно и хилядите по трибуните бяха се приготвили за победа.

От състава на Борусия поради контузии отсъстваха Хумелс, Кеел, Бендер, Овомойела. В центъра на отбраната бе ясно, че Сантана ще започне като титуляр. Интересно бе кой ще започне в средата на терена- дали Клоп ще пусне младия Лайтнер или любимеца на феновете Шахин. Треньорът не сбърка, като започна началото на срещата със завърналия се в отбора Шахин, който пък се отблагодари с два гола- нещо, което му липсваше в предишните срещи, когато влизаше предимно като резерва. Това може и да е моментът, в който Шахин ще започне да възвръща формата си от преди няколко години. 

Гостите започнаха доста офанзивно, владееха повече топката, в процентно отношение имаха 70% притежание на топката в първите пет минути. Първата голова възможност бе тяхна още в 6-тата минута. Логично след първоначалния натиск на гостите последва и попадение за тях в 28-та минута чрез Шмид. Постепенно Борусия започна да изглежда по-стабилно на терена и стигна да изравнителното попадение в 41-та минута. В този момент всичко се обърна на 180 градуса и жълто-черните решиха изхода на срещата само за три минути чрез попадения на Шахин за 2:1 в 44-та минута-първото му попадение в Бундеслигата от 26 февруари 2011; и отново Левандовски в първата минута на продължението за 3:1. Това бе и 19-то попадение за Левандовски в Бундеслигата. Също така той бележи вече в осем поредни срещи за Борусия, което е рекорд за жълто-черните. Въпреки това рекордът на Герд Мюлер все още е непреодолим- попадения в 16 поредни срещи на Бундеслигата. 

През втората част Борусия бяха по-спокойни в играта си и последваха няколко пропуска от страна на Ройс и Шахин. Почти всички атаки минаваха през Шахин, а на сметката си за този мач той записа 96 контакта с топката, шест голови удара и още едно попадение в 72-та минута. Това определено бе Нури, който очакваха всички по трибуните и той не ги разочарова. Головата серия на шампионите не свърши дотук. Минута след като смени Гьотце, дойде и първото попадение на Леонардо Битенкурт в Бундеслигата. 

Така Борусия успя да победи лесния на пръв поглед съперник, но ако не беше пробуждането в края на първото полувреме, със сигурност щеше отново да има изненади на Сигнал Идуна Парк. Жълто-черните също излезнаха с четири точки пред третия в класирането Байер Леверкузен, като снощи аспирините загубиха от Байерн Мюнхен като домакини с 1:2. На 30 март Борусия ще гостува на Щутгарт, а срещата е в 16:30 часа българско време.

Няма коментари:

Публикуване на коментар