Търсене в този блог

петък, 20 май 2011 г.

Книгата- "Борусия Дортмунд- шампион 2011"

Този сезон Борусия бяха впечатляващи. Един невероятен сезон, в който отборът написа поредната страница от своята история и всички ние се надяваме, че приказката ще продължи. За всички тези прекрасни емоции се разказва и в книгата "Borussia Dortmund- Deutscher Meister 2011".
Минаха вече пет дни, откакто над 400 000 фена прознуваха титлата в Дортмунд. Събитието беше показано по много медии, направиха се много снимки, но тук, в книгата, ще бъдат показани и други- не само колоните от коли, излизащи от града, хилядите по улиците, а и снимки от празненствата в кулата, символ на града (паметник на културата, бивша пивоварна, сега реконструирана и на последния етаж има ресторант) .
"Когата държите тази книга, преживявате всичко, което се случи между тридесети Април и петнадесети Май", споделя д-р Райхард Раубал. Изумително е как за толкова кратко време в тази книга са събрани истории, преживявания, песни и снимки на новия немски шампион.
В книгата, съвместно издание на Борусия и Рурските вестници, феновете могат отново и отново да съпреживяват прекрасните мигове от тази година, описани от авторите Борис Рупърт и Саша Флиге.
Направени са съпоставки с всички останали шампионати, в които е участвал отборът. Има интервюта с Юрген Клоп, с футболисти, с президента на отбора- д-р Райнхард Раубал и изпълнителниа директор Ханс- Йоахим Ватцке, статистика от отминалия сезон и анализи.  Описани са емоции, които всеки може да преживее отново, а за тези , които гледаха всичко случващо се този сезон по телевизията, това е идеалната възможност да се докоснат максимално близо до емоциите в Дортмунд. Без магията на този отбор тази книга не би сществувала. Тази книга е поредното доказателство за една истинска любов- любов, прехвърляща границите на малкия немски град Дортмунд, прехвърляща границите на Германия, дори и на Атлантическия океан.
В Германия книгата ще се продава на цена от 14, 95 евро , като скоро ще може да се закупи не само от фен магазините, а и по интернет.
Използвани са материали от www.bvb.de

Няма коментари:

Публикуване на коментар