Търсене в този блог

петък, 13 май 2011 г.

Борусия Дортмунд- Айнтрахт Франкфурт

От много години насам това може би е най-лошият кръг за Айнтрахт. Докато те ще се борят със сетни усилия, за да останат в групата на майсторите, Южната трибуна ще се готви за празненства.
Първият срещу предпоследния. Борусия Дортмунд ще бъде коронясан на своя земя. Няма друг отбор, който толкова дълго да не е побеждаван вкъщи. От другата страна са Айнтрахт- няма победа на чужд терен от десет мача. За Борусия в мача няма да играят контузените Сахин, Овомойела, Кеел, но се очаква Суботич да бъде готов за срещата.
Интересно ще е да се върнем назад във времето. Жълто-черните имат две разгромни победи с по 6:0 над Айнтрахт. Първата такава победа е на 26 ноември пред "едва" 22 507 зрители (имайки предвид посещаемостта в наши дни :), като в този мач хеттрик отбелязва Гюнтер Брайтцке. Другата подобна победа става възможна 8 години по-късно.
Всички билети за мача в събота вече са изкупени, а интересното е, че 460 000 души са изявили желание да гледат мача на живо.
Вероятният състав на Борусия Дортмунд за мача ще бъде: Вайденфелер, Пишчек, Суботич, Хумелс, Шмелцер, Бендер, Да Силва, Гьотце, Левандовски, Гроскройц, Бариос.
Айнтрахт ще излезнат в следния състав: Феерман. Юнг, Роде, Рус, Кьолер, Окс, Швеглер, Кайо, Аманатидис, Гекас, Фенин.
Арбитър на мача ще бъде Петер Гагелман от Бремен. А щастливците, които ще гледат мача на живо са 80 720 :)
Източник: www.bvb.de

Няма коментари:

Публикуване на коментар