Търсене в този блог

вторник, 17 януари 2012 г.

Фортуна спечели Зимната купа, Борусия Дортмунд- трети

В неделния ден се изигра приятелският турнир за Зимна купа Дюселдорф. В първата среща се изправиха един срещу друг Борусия Дортумнд и Фортуна Дюселдорф. Срещите бяха с продължителност 45 минути. Жълто-черните започнаха с Аломерович на врата, поради контузиите на Вайденфелер и втория вратар- Лангерак. И двата отбора, очевидно леко изморени от подготовката си, не се напрягаха много. До попадение се стигна чак в 21-та минута. След впечатляваща и бърза комбинация между Левандовски и Перишич- Кагава беше задължен да вкара- 1:0 за Борусия! Фортуна отвърнаха моментално и в следващата атака върнаха гола. Така 45-те минути минаха. Следваха дузпи. Притеснително за отбора от Дортмунд беше, че пазеше третият вратар. Аломерович обаче се справи чудесно и даже спаси една дузпа. Фортуна обаче беше на страната на... Фортуна. Играчите от Дюселдорф се изправиха на финала по-късно вечерта срещу Борусия Мьонхенгладбах, който победи Вердер Бремен в другата среща.
Борусия Дортмунд и Вердер Бремен се изправиха един срещу друг в мач за трето и четвърто място. Юрген Клоп, очевидно недоволен от играта на своите възпитаници в първата среща, направи девет промени. 45-те минути преминаха относително спокойно, предимно с атаки от страна на Борусия. До попадение се стигна чак в 36-тата минута, след като Гроскройц отне една топка, пробяга целия терен, подаде на Зидан, а той с туповен изстрел от границите на наказателното поле отбеляза гола, който донесе третото място за Дортмунд в турнира.
Фортуна грабна специално изработената купа за турнира, а срещите бяха изгледани от близо 21 000 зрители на стадион Esprit Arena в Дюселдорф.

Няма коментари:

Публикуване на коментар