Търсене в този блог

събота, 28 януари 2012 г.

Спортен полуден

След лесната победа над Хамбургер с 1:5 днес Борусия Дортмунд се изправят в домакинска среща срещу Хофенхайм. Вторият срещу осмият във временното класиране, като 14 точки делят двата тима. Това обаче не трябва да бъде успокоително, т.к. в шампионския сезон Борусия нямат победа над тима от югозападна Германия. В редиците на Юрген Клоп в игра се завръща Вайденфелер. Тревожната новина обаче е отсъствието на перспективния Марио Гьотце, който поради контузия ще отсъства от терените поне до средата на март. От състава на Хофенхайм отпадат Компер, Ибертсбергер, а пък Ибишевич, който има 5 попадение в пет мача срещу Борусия, ще бъде трансфериран в Щутгарт.
Борусия имат доста лош баланс срещу Хофенхайм- една попеда, три равенства и три загуби. Това също е отборът, на който тимът от Дортмунд е вкарал най-малко попадения. Последните три срещи в Бундеслигата между двата отбора пък завършват с реми- 0:0, 1:1, 1:1. Интересно е също, че от общо осем срещи между двата тима има четири червени картона и две дузпи.
Борусия Дортмунд ще излезе с тактика 4-2-3-1, а евентуалните състави на двата отбора се следните:
Борусия : Вайденфелер, Писчек, Суботич, Хумелс, Шмелцер, Бендер, Кеел, Куба, Кагава, Гроскройц, Левандовски
Хофенхайм : Щарке, Бек, Уилямс, Вестергаард, Браафхайд, Руди, Салихович, Млапа, Роберто Фирмино, Джонсън, Бабел.
Главен съдия на срещата ще е Кнут Кирхер. Всички билети за домакините са изкупени, а гостите засега са закупили 200 билета. Срещата ще се предава от 16:30 часа директно по Евроспорт2.

Снимков материал: www.bvb.de

Няма коментари:

Публикуване на коментар