Търсене в този блог

понеделник, 26 март 2012 г.

Седем кръга до титлата след 21 мача без загуба!

Шампионският ход на Борусия Дортмунд продължава с пълна сила. За двадесет и една срещи без загуба жълто-черните продължават да са на върха в класирането с пет точки преднина пред втория Байерн Мюнхен. Единственият основен конурент все още е отборът от Мюнхен, след като успя да се наложи над Хановер 96 с 2:1. Другият конкурент- Борусия Мьонхенгладбах допусна загуба от Хофенхайм и застана на четвъртата позиция. Жълто-черните от своя страна се наложиха с 1:6 над Кьолн и показаха, че и те могат да побеждават с голяма разлика.
Мачът започна леко несигурно за дортмундци и в тринадесетата минута бившият нападател на Литекс Миливое Новакович даде преднина за Кьолн. За това полувреме козлите успяха да затруднят шампионите. Борусия обаче върна едно попадение за 1:1 чрез Лукас Писчек. Играта, която показа отборът обаче, не беше тази игра, на която са способни момчетата на Юрген Клоп. Победният им дух се надигна чрез две попадения на Шинджи Кагава през второто полувреме, който отново беше във върхова форма. След негови асистенции бяха отбелязани попаденията на Роберт Левандовски и Илкай Гюндоган. Като за отличници- в 84-тата минута Иван Перишич вкара и шестия гол. Козлите, при резултат 1:2 се, опитаха да изненадат Борусия, но след третото попадение напълно се отказаха и обезвериха, което улесни дортмундци още повече.
Интересен е фактът, че след вчерашната среща Шинджи Кагава вече има единадесет попадения в Бундеслигата за този сезон и до сега никой друг японец не е вкарвал толкова често в немското първенство за сезон.
Следващият съперник, който трябва да преодолеят жълто-черните, е Щутгарт. Срещата ще се играе пред препълнения стадион Зигнал Идуна Парк в петък от 21:30 часа българско време. Билетите отново бяха изкупени на един дъх, което пък вече е рутина в Дортмунд.

Няма коментари:

Публикуване на коментар