Търсене в този блог

понеделник, 29 октомври 2012 г.

Интервю с Матс Хумелс след победата над Фрайбург с 2:0

В събота Борусия Дортмунд успя да постигне първата си победа като гост за този сезон с 2:0 над отбора на Фрайбург. При заснежен терен и постоянен снеговалеж Невен Суботич и Марио Гьотце донесоха трите точки за отбора. Първото полувреме бе за Фрайбург, които имаха своите шансове, но не отбелязаха. През втората част отборът от Дортмунд излезна преобразен и реализира две от положенията си. Засега жълто-черните се намират на четвърто място с 15 точки. След иначе тежката и важна победа Матс Хумелс отговори на няколко въпроса пред Ruhr Nachrichten.
- В тази среща Борусия изигра две различни полувремена. Как се получи това?
Хумелс: През първото полувреме не играхме добре. На почивката си казахме, че задължително трябва да подобрим играта си, за да спечелим. През вторите 45 минути условията бяха малко по-добри от първите 45 минути и това ни помогна.
- Бяхте ли изненадан от добрата игра на Фрайбург през първата част?
Хумелс: Със сигурност тази среща не бе от най-красивите, не предложихме красив футбол, просто защото условията и терена не го позволиха. Съперникът беше се адаптирал по-добре към условията и успяха да покажат много по-добра игра от нас през първата част.
- Какво значение има тази победа, като погледнем положението, в което се намира сега отборът?
Хумелс: Това със сигурност е важна победа за нас. Успяхме да победим Реал въпреки класирането и незавидното ни представяне в Бундеслигата. Нуждаем се от правилна нагласа за всяка среща, за да се получат нещата.
- Но разликата между Реал и Фрайбург е доста голяма...
Хумелс: Ние нямаме проблем с настройката и лесно можем да превключим от Шампионска лига на Бундеслигата. Проблем, както казах, беше заснеженият терен.

Източник: www.ruhrnachrichten.de