Търсене в този блог

вторник, 23 октомври 2012 г.

Контузии все още мъчат основни играчи преди срещата с Реал Мадрид

Юрген Клоп няма да може и в сряда да разчита на двама от основните си играчи- Илкай Гюндоган и Марсел Шмелцер, когато немският шампион ще се изправи в трета среща от груповата фаза на Шампионска лига срещу Реал Мадрид. Двамата все още изпитват силни болки. Шмелцер има контузия на глезена, а Гюндоган все още има проблеми с кръста. От лагера на Борусия споделиха, че ако не се случи някакво медицинско чудо, няма как двамата да се появат в игра. По-оптимистични са прогнозите за друг основен играч, който не взе участие в събота срещу Шалке, а именно Марио Гьотце. От неделя той тренира наравно с другите в отбора и вероятността да играе в сряда срещу испанския шампион е голяма. В лагера на Реал няма да могат да разчитат на Марсело, Албелоа и Коентрао. В стартовите единадесет пък се завръща Сами Кедира. Все още не е ясно дали Клоп отново ще изпробва схемата от мача с Шалке 3-5-2. След срещата в събота капитанът Кеел заяви, че не са били подготвени за този начин на игра, защото треньорът е сменил схемата час преди срещата, въпреки че не са тренирали за игра в тази схема. Това обаче ще стане ясно утре, когато ще станат и ясни стартовите състави на двата отбора.
Интересно е, че балансът на Реал Мадрид в Германия е негативен- досега те имат една среща от 23 изиграни на немска земя. Победата е през 2000 г. с 3:2 срещу Байер Леверкузен, имат записани също така шест равенства и шестнадесет загуби. В Дортмунд са твърдо решени гостуването на Реал да е седемнайстата им загуба и на свой терен да дадат най-доброто от себе си преди реваншът в Испания на 6. Ноември.
Междувременно Лукас Пишчек преподписа договора си с Борусия до 2017 година, като в интервю заяви, че се чувства прекрасно в отбора, който му е дал възможност да играе голям футбол, че на тренировка отива с огромно желание и е готов да приключи кариерата си в редиците на немския шампион. Към 27-годишния играч на Борусия се заговори за интерес от страна на големи европейски отбори, сред които и Реал Мадрид, но той предпочете отборът, в който се чувства като у дома си.