Търсене в този блог

вторник, 20 ноември 2012 г.

Интересни факти и стартови състави преди Аякс - Борусия Дортмунд

Сряда е денят, в който Борусия може да си осигури участие в осминафиналите на Шампионска лига, като отборът се нуждае само от една точка срещу Аякс и да преодолее иначе смятаната за трудна "Група на смъртта". Ето и няколко интересни факта около двубоя.
Аякс имат спечелени дванадесет от общо тринадесет срещи като домакин на немски отбори.
В Борусия се надяват да спечелят първо гостуване от 2003 година насам, когато беше последната им победа като гост. Борусия се среща в европейските турнири много по-често с отбори от Италия, Испания, Англия, отколкото с такива от Холандия.
След като изпуснаха Манчестър Сити и допуснаха изравняване в последната минута срещу Реал Мадрид, жълто-черните имат от 2003 година насам две равенства и четири загуби на чужд терен. Общо за европейските клубни турнири от 2010 година насам Борусия има седем гостувания, в които не може да вземе победата, а последният такъв е победата срещу Карпати Лвов.
През 2002 година Борусия постига първа победа над холандски отбор от седем опита, като побеждава ПСВ Айндховен с 3:1, а попаденията са дело на Ян Колер, Томаш Росицки, Аморозо. Победата над Аякс в тазгодишната надпревара бе втората победа на Борусия над отбор от Холандия.
Интересен факт е, че играчите на Борусия до този момент в груповата фаза на Шампионска лига за този сезон най-малко пъти са били в положение на засада, а именно пет пъти.
Всичките 360 минути в груповата фаза до сега са изиграли Роман Вайденфелер, Невен Суботич, Лукас Писчек, Марсел Шмелцер и Роберт Левандовски.
Аякс ще се борят за втора домакинска победа след победата над Манчестър Сити, което успя да направи за последно в края на 2008 година в европейските турнири. В момента отборът е на трето място и ако победи жълто-черните, ще се доближат на една точка от тях.
Евентуалните състави на двата отбора изглеждат така:

Аякс Амстердам: Вермеер, ван Рин, Алдервейрелд, Мойсандер, Блинд, Де Йонг, Поулсен, Шьоне, Боеригтер, Ериксен, Фишер.

Борусия Дортмунд: Вайденфелер, Писчек, Суботич, Хумелс, Шмелцер, Гюндоган, Бендер, Ройс, Гьотце, Гроскройц, Левандовски.

Всичките 49 491 билета са продадени на Амстердам Арина, а на гостите са предоставени 2500 билета.

Снимков материал : www.bvb.de