Търсене в този блог

вторник, 27 ноември 2012 г.

Преди Борусия - Фортуна Дюселдорф

За поредна среща контузии измъчват основни играчи на Борусия Дортмунд. Срещата срещу Фортуна Дюселдорф най-вероятно ще пропуснат Илкай Гюндоган и Марио Гьотце. Вчера двамата не се включиха пълноценно в тренировката и най-вече бяха на велоаргометъра. Завръщане след контузия може да направи Себастиан Кеел, който имаше проблеми с коляното. Ако той е подготвен за срещата, това ще бъде голямо улеснение за Юрген Клоп, т.к. той ще замести Гюндоган в средата на терена. Двамата контузени почти сигурно обаче ще са готови за дербито срещу Байерн Мюнхен в събота, когато жълто-черните гостуват на баварския клуб. Ако все пак могат да вземат участие днес, това ще се разбере следобед.
Срещата ще бъде ръководена от Дениз Айтекин. Само 300 билета не са продадени все още от общо 80 720, а гостите ще бъдат подкрепяни от близо 7000 привърженици. Вторият посреща четиринадесетия във временното класиране, но вече немските отбори са доказали, че класирането няма никакво значение за изхода от мача. На Осминафиналите за Купата на Германия миналата година тогава още втородивизионният Фортуна затрудни до краен предел немския шампион. Двата отбора не успяха да се победят и стигнаха до дузпи, където Борусия се наложи с 5:4. Двата отбора се познават достатъчно добре, т.к. вземат участие в четиристранния турнир "Зимна купа". Миналата зима отборът от Дюселдорф спечели Зимната купа, а в първата среща отстрани жълто-черните след изпълнение на дузпи. Със сигурност ще ни очаква интересен двубой и днес, който започва в 21:00 часа българско време и ще бъде предаван по Евроспорт2 или на следния интернет адрес-Borussia-Fortuna.
Евентуалните състави на отборите са:
Борусия Дортмунд: Вайденфелер, Писчек, Суботич, Хумелс, Шмелцер, Кеел, Бендер, Блашчиковски, Ройс, Гроскройц, Левандовски.
Фортуна Дюселдорф: Гийфер, Балогун, Боджек, Хуанан, ван ден Берг, Пауревич, Ламберц, Гарбушевски, Илсьо, Белингхаузен, Крюс.

1 коментар:

  1. Отново високомерност срещу по-слаб противник. Не казвам, че Фортуна са слаби, но специално в този мач тотално ги надиграхме. И какво стана накрая както мача с Манчестър Сити, една точка. Докато в Шампионската Лига не беше фатално, то тук разликата със смешниците от Байерн е доста голяма. Пропускаме много положения и затова тази година може да ни коства не само титлата, а и отпадане в Шампионската Лига.

    ОтговорИзтриване