Търсене в този блог

понеделник, 12 ноември 2012 г.

Голът шедьовър на Марко Ройс

Когато гледате футболните му обувки, очите направо ви заболяват от ярките цветове. Тези обувки приличат по-скоро на детски футболни обувки- сякаш той носи поне два номера по-малки. Но точно с тези малки и ярки бутонки той отбеляза гол шедьовър срещу Аугсбург.
Между Марко Ройс и неговите футболни обувки има доста голямо приятелство. Начинът, по който Ройс изведе Борусия в резултата в събота, бе футболно изкуство на високо ниво. От остър ъгъл Ройс прати топката с бърза скорост към вратата и точно накрая рязко загуби скоростта си и успя да излъже вратаря. Играчите на жълто-черните бяха в еуфория от попадението, но всеки се чудеше как стана тази магия. Милиони аматьори и професионални футболисти по света опитват ден след ден, седмица след седмица да вкарат топката от пряк свободен удар така перфектно, но никога не им се получава от първия път. Марко явно перфектно познава физиката така както известните със свободните си удари- Кристиано Роналдо и Хуан Аранго.
След срещата Ройс заяви, че е искал да вкара точно по този начин, но това не звучеше като самохвалство от негова страна. Той няма нужда от това, тъй като вече му е рутина- няколко кръга преди това отбеляза подобен гол шедьовър на бившия си клуб Мьонхенгладбах.

Matthias Dersch, www.ruhrnachrichten.de

Няма коментари:

Публикуване на коментар