Търсене в този блог

петък, 12 април 2013 г.

И отново Реал ще се опита да спре Борусия към финала

  Жребият, който бе изтеглен днес за полуфиналните сблъсъци на Шампионска лига, отново срещна Борусия Дортмунд и Реал Мадрид. Един жребий, който през очите на привържениците на Реал, е най-приемлив. Може би, защото миналата година Байерн успя да ги отстрани в същата фаза на турнира, или защото не искаха да срещнат основния си опонент в Примера дивисион. Със сигурност и от Байерн и Барселона също не са доволни с жребия- всички искаха Борусия, като странно защо бе смятан от тях за най-слабия противник. Ако се питате какво ще е основното оръжие на жълто-черните - точно това ще, а именно ролята на аутсайдер. Големите европейски отбори все още не са се научили, че слаби отбори в тази фаза на турнира няма. Не случайно миналата година носител на трофея бе аутсайдерът. Ами да си го пожелаем същото и тази години, фенове на Борусия. Интересно е, че въпреки убедителната си игра до сега, Борусия все още е приеман като изненадата на турнира. За жалост на много противници на жълто-черния клуб трябва да заявя, че това израстване на отбора няма да е нещо временно и поне в близките няколко години ще трябва да свиквате да гледате този немски отбор в напреднали фази на турнира Шампионска лига, просто защото в Дортмунд се работи здраво. И се работи не за някакъв моментен успех, а за нещо, което да се развива в годините.
  От друга страна ще бъдем свидетели на немско-испански сблъсъци. И ако съдбата бъде благосклонна към немските тимове, може да се радваме на един изключителен немски финал през май месец на Уембли. Време е футболният привърженик да види нещо различно в този турнир, време е Германия да затвърди мястото си на европейската футболна сцена. 
  Ако съдбата не се усмихне на жълто-черните, никой няма да съжалява в Дортмунд. Всъщност в отбора умеят да се учат от грешките си. Всички в Борусия знаят, че не са най-добрият отбор, не са отборът с най-много класни световноизвестни звезди и никой тук не си вдига така високо самочувствието. Едни здраво стъпили на земята хора, които вярват в неописуемата магия на Дортмунд. Никой не твърди, че Борусия ще е победителят от полуфиналите особено когато жребият отреди първият мач да е в Дортмунд, но едно е сигурно- когато жълто-черните играят, нищо не е сигурно. И нали си знаете- мачът продължава и след 90-тата минута! 
  Може да очакваме само невероятна атмосфера за пореден път тази година на Вестфаленщадион, също така още веднъж 10 000 в Мадрид и "каквото сабя покаже". Но футболни фенове, запомнете едно- определено искате да видите това многохилядно жълто-черно множество на Уембли! 
Успех, Борусия! Направи го още веднъж!

Няма коментари:

Публикуване на коментар