Търсене в този блог

вторник, 9 април 2013 г.

Преди Борусия Дортмунд - Малага

  Нулевото равенство преди седмица в Испания срещу Малага дава равен старт и за двата отбора в днешната среща. Въпреки пропуските двата отбора не можаха да си отбележат гол и всичко ще се решава в днешната среща. В Дортмунд тръпнат в очакване да постигнат нещо голямо тази година в Шампионска лига и определено имат силите и възможностите за това. Днешният сблъсък се определя дори като по-интересен от другия, който ще се играе по същото време между Галатасарай и Реал Мадрид. 
  Жълто-черните освен че са единственият отбор без загуба до момента в турнира са спечелили и всичките си домакинства на Вестфаленщадион. Днес всички ще се надяват, че това ще продължи. Предишната среща бе също добра за Борусия, но днес отборът ще има огромното предимство на 63 500-те гладни за победи привърженици. За всеки един от играчите на жълто-черните достигането до тази фаза на турнира е нещо напълно непознато, но те ще дадат всичко от себе си, за да достигнат мечтания връх. Възможността Борусия да се нареди сред четирите най-добри отбори в Европа е основният стимул в Дортмунд и то най-вече като се вземе на предвид, че този отбор преди осем години бе на дъното. Дали момчетата, които спечелиха две последователни титли в Германия ще пренапишат новата история на Борусия, ще разберем след по-малко от девет часа.
  Контузени в редиците на немците няма освен Овомойела. Но под въпрос все още остават Блашчиковски и Матс Хумелс, въпреки че двамата тренират на равно с другите. Предвид изминалите срещи привържениците на Борусия все още се питат как ще изглежда титулярния състав- дали Клоп ще рискува с Блашчиковски и ще заложи ли на Кеел от първата минута. 
  Вероятните състави на двата отбора изглеждат по следния начин:

Борусия Дортмунд: Вайденфелер, Писчек, Суботич, Сантана, Шмелцер, Гюндоган, Бендер (Кеел), Ройс, Гьотце, Гроскройц (Блашчиковски), Левандовски

Малага: Кабайеро, Гамес, Демикелис, Лугано, Антунеш, Камачо, Тулалан, Хоакин, Баптища, Иско, Савиола

От Малага върнаха 200 билета, които днес ще бъдат пуснати на касите на стадиона, но със сигурност непродаден билет няма да остане. Срещата започва от 21:45 часа българско време и освен по българския ефир може да бъде наблюдавана на следния интернет адрес: Borussia - Malaga или проследена в интернет по радиото на следния адрес: Online Radio .

Няма коментари:

Публикуване на коментар