Търсене в този блог

събота, 6 април 2013 г.

Състави и факти преди Борусия Дортмунд-Аугсбург

  Между двата мача в Шампионска лига Борусия ще се изправи срещу отбора на Аугсбург. Като домакин жълто-черните ще приемат шестнадесетия в класирането, но това не значи, че съперникът ще бъде подценен. Както треньорът Юрген Клоп спомена- това не е най-удобният съперник за Борусия в края на седмицата.
  Въпреки това титулярният състав ще претърпи малко промени. Предвид това, че има играчи, които в продължение на почти цял месец играят на цикъл "сряда-събота", някои от тях ще останат на резервната скамейка. Основната цел на Борусия е да запази преднината си от четири точки пред Байер Леверкузен, но няма да се учудим и на това, че Клоп ще иска да запази основните си играчи за реванша във вторник в Шампионска лига срещу Малага. 
  Гостите от Аугсбург от своя страна ще са крайно мотивирани да вземат своето от Сигнал Идуна Парк, предвид мястото в класирането им. Остават няколко кръга до края на първенството, в които те ще се борят за оцеляването си в Първа Бундеслига. След вчерашната загуба на Фортуна в дербито срещу Хофенхайм в зоната на изпадащите, играчите на Аугсбург ще дадат всичко от себе си, за да скъсят дистанцията с Фортуна, които в момента са на пет точки пред тях. 
  Интересно е, че през пролетния дял на първенството като гост Аугсбург имат три победи, една загуба и едно равенство и само Байерн Мюнхен имат повече победи от шестнадесетия в класирането този полусезон като гост. Гостите ще играят със схема 4-1-4-1 , а домакините от Борусия ще заложат на познатата 4-2-3-1 . За Борусия единственият контузен е Овомойела. Матс Хумелс е почти възстановен и има голяма възможност да започне като титуляр. 
  Най-голямата победа на Борусия срещу днешния съперник е от първата среща помежду им на 1. октомври 2011, когато Борусия побеждава с три попадения на Левандовски и едно на Гьотце. Днес и двамата може да останат на пейката за сметка на Шийбер и Лайтнер. Другите играчи, които могат да получат почивка днес са Гюндоган и Писчек. Ето и какви са вероятните състави на двата отбора за днешната среща:

Борусия Дортмунд: Вайденфелер, Гроскройц, Суботич, Сантана (Хумелс), Шмелцер, Шахин,
Бендер, Блашчиковски, Лайтнер, Ройс, Шийбер

Аугсбург: Амсиф, Верхаег, Калсен-Бракер, Клаван, Острцолек, Байер, Хаан, Фогт, Жи, Вернер, Мьолдерс.

Всичките билети за срещата са изкупени, а гостите ще бъдат подкрепяни от 2300 свои привърженици. Мачът може да бъде проследен както в българския ефир, така и на следния интернет адрес: Borussia - Augsburg. Също така може да бъде проследена и по радиото на следния адрес: Radio online.Срещата започва в 16:30 часа българско време.

Снимка: www.bvb.de

Няма коментари:

Публикуване на коментар