Търсене в този блог

вторник, 5 март 2013 г.

Борусия излиза за всичко или нищо тази вечер

Вторник е денят на истината за немския шампион. След като отборът загуби шансове за титлата в първенството и след като бе елиминиран от Байерн Мюнхен за Купата на Германия, единствената надежда за Борусия остава Шампионска лига. Днешната среща срещу Шахтьор Донецк е за всичко или нищо. Изходът от нея ще определи дали тази година ще бъде белязана от нещо голямо в историята на жълто-черните, или ще бъде нулева за отбора от Дортмунд.
Днес 65 000 сърца на Сигнал Идуна Парк ще туптят в един ритъм, 65 000 гърла ще пеят в един глас, за да помогнат на единадесетте си любимци на терена да направят чудото, за което всеки привърженик на жълто-черните се моли. Определено загубата на титлата и Купата на Германия няма да значат нищо, ако жълто-черните успеят да сътворят сензация тази година в Шампионска лига. От друга страна ще бъде изключително тежко на всички, ако приказката свърши дотук. Отборът тръгна лошо в първенството, но направи изключителни мачове в груповата фаза на Шампионска лига и показа, че има потенциал за спечелване на турнира. Това зависи изключително от момчетата на терена, които днес трябва да дадат не 100% , а 101% от възможностите си, за да се справят с иначе преодолимия съперник от Украйна.
В първата среща двата отбора направиха голово равенство 2:2. От една страна това е идеален резултата за Борусия предвид двата гола на чужд терен, но може да се окаже и коварен резултат. Определено парите, които се влагат в Шахтьор, дават своя резултат. Отборът може да се определи като един от най-добрите източноевропейски отбори в последните години, като и този сезон е почти сигурен шампион на Украйна. За да успее отборът да се опълчи на украинците, ще е нужно всички титуляри да са на разположение на Юрген Клоп. Засега все още не е ясно дали Матс Хумелс ще бъде готов за срещата. Ако той не започне титуляр, в центъра на защитата ще бъде Фелипе Сантана. Клоп отново ще излезне със схема 4-2-3-1. Дефанзивните халфове ще са Гюндоган и Бендер, а в офанзивен план като титуляр се завръща Блашчиковски. В срещата за Купата срещу Байерн схемата на игра 4-3-3 не донесе успех на Борусия, въпреки че основна цел бе изненадата в играта на отбора. Сега треньорът ще заложи на старата, любима, почти винаги даваща положителни резултати схема с двама дефанзивни халфа и трима офанзивни. Евентуални състави на двата отбора изглеждат по следния начин:

Борусия Дортмунд: Вайденфелер, Писчек, Суботич, Сантана, Шмелцер, Гюндоган, Бендер, Блашчиковски, Ройс, Гьотце, Левандовски

Шахтьор Донецк: Пятов, Срна, Кучер, Ракитский, Рат, Фернандиньо, Хюбшман, Тейшейра, Хитарян, Тайсон, Луис Адриано

Главен съдия на срещата ще бъде Дамир Скомина от Словения, а срещата започва в 21:45 часа българско време. Освен в българския ефир мачът може да бъде наблюдаван по SKY, както и на следния интернет адрес: Borussia - Shakhtar. Освен по телевизията и по интернет с немски коментар срещата може да бъде проследена и по радиото на следния интернет адрес, като предаването започва пет минути преди началото на срещата : Netradio.

Няма коментари:

Публикуване на коментар