Търсене в този блог

четвъртък, 7 март 2013 г.

Без купон в съблекалнята на Борусия след класирането за четвъртфиналите на Шампионска лига

Отборът на Борусия никога не празнува дълго след постигане на определен успех. Час-два или ден-два стигат на играчите да се насладят на успехите си. След това идват още тренировки, много работа и сили, изцяло съсредоточени в следващата цел. Така бе и във вторник след осминафиналната среща срещу Шахтьор Донецк. Редовен поздрав към Южната трибуна и после към съблекалнята. Няколко снимки за спомен, споделени с феновете в социалните мрежи, а на следващия ден играчите на Юрген Клоп отново бяха на тренировка, подготвяйки се за дербито в Гелзенкирхен тази събота. Самият треньор заяви, че е неописуемо щастлив от успеха на своя отбор. Друго интересно мнение изрази изпълнителният директор на Борусия Ханс-Йоаким Вацке, който заяви, че "днес момчетата не са играли за пари, а за чест."
Срещата във вторник вечер бе поредната, в която футболистите играха невероятно и на пълни обороти. Малко са отборите, които могат да представят най-доброто от възможностите си във всяка следваща среща от който и да е турнир, независимо дали става дума за Шампионска лига или купа на страната. За пореден път видяхме изключителен Марио Гьотце, към който апетитите на големите отбори все повече растат. Не само младите показват най-доброто от себе си. Друго име, което заслужава добри думи, определено е Роман Вайденфелер. Стражът на дортмундци сякаш не е на 32 години и спасява Борусия не в един мач. Овации заслужава и Фелипе Сантана, който доказа, че мястото му не е на резервната скамейка. С безупречна игра в защита и безпогрешни включвания в атаките на отбора бразилецът има възможността да се наложи като титуляр.
Очакванията на феновете за финал в Шампионска лига наистина са големи. В анкета в сайта www.ruhrnachrichten.de на въпроса "Колко далеч може да стигне Борусия в Шампионска лига?" повече от 52% са отговорили, че Борусия ще спечели също като през 1997 г. турнира, а около 31% смятат, че отборът ще стигне до полуфиналите. Не само в границите на Германия победата на Борусия намери силен отзвук. След победата на Реал Мадрид над Манчестър Юнайтед на въпрос на журналист относно шансовете на Белия балет за финал в Шампионска лига треньорът на испанците  Жозе Моуриньо отговори, че първо не трябва да се забравя Борусия- "Този отбор е фантастичен!"
До следващата среща в Шампионска лига има още много време. На първо време идва дербито, а от вчера напрежението в областта започва да расте. Повече може да научите тук: Масов бой на летището в Дортмунд

Снимка: www.ruhrnachrichten.de

Няма коментари:

Публикуване на коментар