Търсене в този блог

петък, 15 март 2013 г.

Жребият за Борусия - по-добър от очакваното!

Мненията на феновете на Борусия преди жребия се разграничаваха значително- едни искаха Байерн, за да им отмъстят; други искаха Барселона, защото искаха мегасблъсък; трети си пожелаваха Малага, за да си направят хубава екскурзия; други пък искаха Галатасарай, за да покажат на вечния враг как се отстранява турския представител. Немислимо е да кажем, че в тази фаза на турнира има слаби съперници, но има преодолими такива. Такъв е и отборът на Малага.

Испанският отбор е една от изненадите този сезон в Шампионска лига. Испанците започнаха участието си в плейофите на турнира, като отстраниха Панатинайкос с общ резултат 2:0. Още по-голяма изненада бе първото място в груповата фаза, като остави зад себе си лидери като Милан и Зенит Санкт-Петербург. Изненадите от отборът, който през изминалия сезон завърши на четвърто място зад Реал, Барселона, Валенсия, като последните отпаднаха на осминафиналите от Пари Сен Жермен. 

Борусия и Малага досега не са се изправяли един срещу друг. Срещу испански отбори Борусия има отрицателен баланс- само пет победи срещу седем загуби и шест равенства. 

Изпълнителният директор на Борусия Ханс-Йоаким Вацке заяви, че в изиграните срещи до сега отборът на Малага е показал на какво е способен. А спортният директор Михаел Цорк заяви пред журналистите, че ще бъде голяма грешка, ако отборът се главозамае от жребия. Въпреки респекта, който изпитват всички в жълто-черния лагер към съперника си в четвъртфиналите на турнира, задоволството от съперника си личеше по лицата на немските представители. 
Сериозно предимство е и това, че жълто-черните ще са домакини във втората среща. Гостуването в Испания ще е на 3-ти април, а домакинството в Дортмунд ще е на 9-ти април. Няколко минути след изтеглянето на жребия бе обявена и дата за предварителна продажба на билети за срещата реванш в Дортмунд. Предварителната продажба ще започне идния вторник, 19 март. За гостуването в Испания пък ще бъдат отпуснати само 1500 билета за феновете на Борусия. В официалния сайт на дортмундци бе обявено, че закупуването на билет от фенове, присъствали на гостуването в Донецк на осминафиналите, ще бъде по-достъпно и това като благодарност за уникалната подкрепа на привържениците. За сега не е ясно дали ще бъдат предотстъпени още билети за гостуването на Борусия. 

Другите четвъртфинални срещи са:

Реал Мадрид - Галатасарай
Пари Сен Жермен - Барселона
Байерн Мюнхен - Ювентус

Няма коментари:

Публикуване на коментар