Търсене в този блог

неделя, 19 май 2013 г.

УЕФА забрани хореографията за финала в Лондон

В днешния ден привържениците на Борусия и по-специално тези, които организират хореографиите на отбора, излезнаха със съобщение, че хореографията, подготвяна от месец за финала в Лондон, няма да бъде вдигната. В този най-важен мач от десетилетия насам за Борусия жълто-черните привърженици бяха решени да направят неповторима хореография, която да бъде помнена дълго.

Приготовленията започнаха след срещата с Малага в Дортмунд, когато и последния цент в касата на The Unity отиде за хореографията на Южната трибуна. За няколко дни феновете успяха да съберат на стадиона и чрез дарителска сметка над 22 000 евро. Ентусиазмът в Дортмунд бе огромен и всеки бе готов да се включи в организирането на хореографията. 

Преди всеки мач, независимо като гост или домакин, жълто-черните фенове организират срещи с клуба домакин и с полицията, за да уговорят всичко около срещата, включително и хореографиите. В изявлението си днес привържениците на Борусия заявяват, че винаги са стигали до споразумение с другите страни. Изключение обаче бе мачът за финала за Купата на Германия през 2012 година, когато феновете бяха организирали скъпа и уникална хореография, която за жалост не бе допусната на стадиона. Този случай обаче остава обеца на ухото на дортмундци. Така последва и отказът на УЕФА да допусне какъвто и да било вид хореография на финала на Уембли срещу Байерн Мюнхен. Причините, посочени от футболната централа, са свързани с безопасността на зрителите. Тъй като привържениците на Борусия вече са закупили материалите за хореографията, те ще бъдат използвани през следващия сезон. Целта е хореографията да не бъде прибрана от органите на реда, а по този начин парите, събрани за нея, да отидат на вятъра.

Така милионите по света, които ще застанат пред телевизорите на 25 май, ще бъдат лишени от неповторимото удоволствие да наблюдават зрелището, което ще предложат хилядите, пристигнали от Дортмунд и Мюнхен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар