Търсене в този блог

неделя, 26 май 2013 г.

Дортмунд посреща своите герои като победители

Въпреки загубата на финала на Шампионска лига феновете ще посрещнат своите герои на Вестфаленщадион. Загубата натъжи привържениците на Борусия, но въпреки това те са горди със своите момчета и ще покажат благодарността си за този сезон, в който любимият отбор донесе не една радост в Дортмунд. Ако момчетата на Юрген Клоп бяха спечелили трофея снощи, днес щеше да има обиколка из града. Но загубата няма да помрачи настроението в Дортмунд и празника ще се пренесе не по улиците, а в дома на Борусия. 

Стадионът е отворен от 15 часа за феновете, като те ще посрещнат героите от Уембли след 17 часа българско време, когато пристига самолетът на отбора от Лондон. Планувани са около 45 минути, в които и отбор и фенове да покажат любовта си едни към други и да изкажат благодарността си. За съжаление стадионът днес ще има възможност да побере само 60 000 зрители заради ремонт на Южната трибуна.

Феновете няма да могат да посрещнат футболистите на летището, тъй като те ще се качат директно на клубния автобус, който ще ги отведе към стадиона. Въпреки това по улиците на Дортмунд и около стадиона ще има стотици, които ще искат да зърнат за последно този сезон хората, които донесоха толкова много радост на този малък немски град. 


Снимка: www.bvb.de

Няма коментари:

Публикуване на коментар