Търсене в този блог

неделя, 26 май 2013 г.

Ние те обичаме още повече, Борусия! Благодарим за този сбъднат сън!

Всичко свърши. Така тъжно и болно. Няма думи, които да опишат болката на жълто-черния фен. Загубата не е причината за това. Причината за нашата тъга е, че ти, Борусия, заслужаваше върха на футболна Европа! Ти заслужаваше златото в турнира, защото си истински, цялостен и вечен!

Беше достоен противник. Беше достоен финалист. Беше истински немски отбор! Игра своята игра, показа своите качества и оттук нататък ще вървиш само нагоре, защото трябва следващата година отново да се бориш за този трофей, който ти принадлежи по презумпция.

Създаде своите положения и не се отчая, когато губеше в резултата. Юрген Клоп даде възможност на най-заслужилите да изиграят мача на живота си. Страхливците се скриха. И днес скришом ще празнуват твоята загуба. Но ние още те обичаме! Повече от преди два часа, повече от всякога! Ти доказа, че си истински! С много по-малък бюджет, без скъпо платени и прехвалени чужденци! Без укрити данъци - ти бе най-истинският в това издание на турнира Шампионска лига. 

Емоциите, които донесе на всички привърженици на футбола, не се купуват! Тези емоции не се копират, не се имитират. Над 30 000 жълто-черни сърца те аплодираха на Уембли, милиони плачеха и пред екраните. Загубата не боли! Но ти заслужаваше тази победа, щеше да ти подхожда, щеше да е истинска, некомерсиална, нямаше да е фалшива, нито злобна. В нея нямаше да има нищо хапливо, нямаше да има подмолни игри и интриги. Но слабите си служат с подлостта. А за теб тя е непозната. Опитаха се да те обезкуражат, да откраднат от силите ти, но ти бе страхотен отбор днес. Истинските герои бяха днес на терена. Фалшивите - аплодираха с "болен зъб" от трибуните. Така че ти за нас си истинският шампион - сега и завинаги!

Благодарим ти за този сезон. Затова че бе най-добрият отбор в Европа! Затова че шамароса Реал Мадрид! Затова че показа на всички, че всяка секунда в един мач е важна! Затова че бе млад, неопитен отбор. А не отбор с огромен опит в Шампионска лига през последните години. Ти дойде от нищото! Помете всичко след себе си с едни момчета на по 20-25 години.

Ти загуби, но само на терена! Ти обаче спечели вечната любов на милионите! Защото просто си истински. Ти загуби, но напускаш терена с гордо вдигната глава - това, което сътвори тези години, никой друг не може да го направи. На колене, но не за дълго! Борусия ще се завърне по-силен от всякога следващата година! Чакаме те, Борусия! Накарай ни да те обичаме, както само ние знаем!

Виктория Танева

Няма коментари:

Публикуване на коментар