Търсене в този блог

неделя, 14 юли 2013 г.

Триразови тренировки за Борусия на втория лагер от подготовката

Борусия провежда втората част от подготовката си в Бад Рагац, Швейцария, а както самият Юрген Клоп заяви - това и е най-важната част от лятната подготовка на отбора. Поради тази причина треньорът не жали възпитаниците си. Футболистите се подготвят, като провеждат триразови тренировки - първата е рано-рано сутрин в 7:30 , после още една в 10:30 и трета по-късно от 17 часа следобед. Лагерът е основно насочен към тактическата постройка на отбора и физическата издръжливост.

Футболистите стават рано, като започват деня с бягане - пет серии по 1000 метра с малки паузи. След това идва и ред на закуската. Резултатите от провежданите тренировки задоволяват треньора. Фитнес формата на футболистите също е отлична, като това се дължи не само на индивидуалните програми, дадени от треньорския щаб, но и на личния режим, които са спазвали през лятото играчите, заяви Клоп. Всяка вечер кондиционният треньор прави разбор на резултатите през деня и дава индивидуални задачи за всеки един играч. Освен тренировките и кросовете Клоп натоварва играчите си и с каране на колело из местността. Интересно е, че това е едно от любимите и основни упражнения на Клоп в предсезонната подготовка, като то е аеробно упражнение, което кара сърцето да работи усилено, дишането се ускорява, а се развиват също мускулите на краката. Неслучайно играчите успяват да издържат натовареността на програмата.

На третия ден се изигра и първата контрола в Бад Рагац срещу Бурсаспор. Турският отбор не успя да се противопостави на жълто-черните и отстъпи с 4:1. През първото полувреме Юрген Клоп започна със състав : Лангерак, Дурм, Хумелс, Сар, Бандовски, Гюндоган, Шахин, Блашчиковски, Микихтарян, Обамеянг, Левандовски. Това бе и полувремето, в което привържениците на Борусия видяха защо арменският национал, наричан вече "Мики", и Обамеянг са в Борусия. Двамата се разбират перфектно на терена, сякаш цял живот са играли заедно. Новите се вписват перфектно и бързо се аклиматизират. Първото полувреме завърши с два гола аванс на Левандовски и Обамеянг. Немалко бяха и пропуските на Микихтарян и Блашчиковски, които пък бяха извеждани на голови позиции с перфектна игра в средата на терена от съотборниците си Гюндоган, Шахин и Хумелс. Второто полувреме феновете видяха в игра - Вайденфелер, Гроскройц, Суботич, Сократис, Шмелцер, Кирх, Бендер, Хофман, Дукш, Ройс, Шийбер. Обичайният гол майстор Ройс вкара за 3:0. Преднината на Борусия даде на играчите самочувствие и последваха множество пропуски. Резултатът стигна до 4:1 след две попадения на противника, от които едното в собствената врата. През цялото време Юрген Клоп си водеше бележки, които по-късно е споделил с играчите си. Мачът се отличаваше с бърз футбол, преса от страна на Борусия още в половината на противника, бързи и изненадващи комбинации както между новите, така и между старите и новите играчи. 

Липсата на основните играчи от миналия сезон дори не се забелязва на терена, а и на трибуните. Отиграванията на Сократис, Обамеянг и Микихтарян бяха придружавани с бурни аплодисменти от близо 7500 на стадиона, а някои от феновете носеха и маски на Спайдърмен (с която маска е известен и Обамеянг). Следващата контрола на Борусия е във вторник срещу отбора на Митко Рангелов - Люцерн. 

Днешният ден от лагера не бе по-различен от другите, но отборът отдели време специално за феновете, като футболистите раздадоха стотици автографи и се снимаха с малки и големи.

Снимки: www.ruhrnachrichten.de

Няма коментари:

Публикуване на коментар