Търсене в този блог

петък, 17 февруари 2012 г.

Жълто-черен Берлин- 18 000 тръгват от Дортмунд

Борусия Дортмунд за пореден път ще разчита на многохилядна подрекпа за гостуването си на Херта в Берлин. По първоначални данни желаещите да посетят срещата фенове на Борусия са над 18 000 души. В Берлин се готвят за жълто-черната вълна, като вече са подготвени паркоместата за автобусите, а част от градския транспорт няма да се движи. Интересно е също, че в Берлин няма да се допускат лица, употребили алкохол, което количество превишава 0,8 промила. Властите забраняват блузи, суитчъри и тн. , на които е изписано ACAB.
Херта Берлин ще бъдат водени в тази среща от бившия играч на Борусия Дортмунд Рене Третшок, който е добре познат на жълто-черните фенове. Той отбелязва така важния гол за 1:0 срещу Манчестър Юнайтед в Шампионската лига през 1997 година , когато и Борусия печелят трофея. Самият той знае какъв отбор ще излезе срещу Херта и ще подходи към срещата сериозно и с нужното уважение към дортмундци.
Лошата новина за Борусия е, че в средата на седмицата Кагава се контузи на тренировка и ще отсъства поне две седмици. Така освен Марио Гьотце, който лекува контузия от няколко седмици, Клоп ще трябва да прежали и Кагава, който този пролетен полусезон е най-резултатният играч в отбора. Неговото място най-вероятно ще заеме Илкай Гюндоган, който по принцип влиза като резерва в края на срещите. Сега обаче той има шанс да се докаже и да оправдае привличането си в немския шампион.
Възможните състави на двата отбора са следните:
Борусия Дортмунд: Вайденфелер, Писчек, Суботич, Хумелс, Шмелцер, Бендер, Кеел, Куба, Гюндоган, Гроскройц, Левандовски.
Херта Берлин: Крафт, Моралес, Хубник, Миатович, Кобиашвили, Елберт, Ниймейер, Рафаел, Бастианс, Рамос, Лазога.
Главен съдия на срещата ще е Марко Фриц и ще се играе на Олимпиящадион, като са продадени почти всички билети. Срещата ще може да наблюдаваме по Евроспорт2, събота от 16:30 часа българско време.

Няма коментари:

Публикуване на коментар