Търсене в този блог

неделя, 26 февруари 2012 г.

Полски щурм и победа за Борусия

Денят на поляците в Борусия Дортмунд. Невероятно шоу изнесоха Роберт Левандовски, Якуб Блажиковски и Лукас Писчек в днешната среща срещу Хановер 96. Борусия се наложи над съперника си с 3:1, като две от попаденията отбеляза Левандовски. Така очакванията за резултатен двубой напълно се оправдаха, а головата суша, застигнала Левандовски в послените кръгове, привърши.
Първият гол беше резултат от невероятна и скоростна комбинация между полското трио, а деветката на Борусия превърна атаката в гол шедьовър. Първото полувреме завърши при този резултат, независимо от постоянния натиск на жълто-черните и многото пропуски пред вратата на Цийлер.В 54-тата минута след великолепно отиграване от страна на Куба, който подаде към Левандовски, Борусия поведоха с 2:0. Дортмундци продължиха да налагат своя начин на игра, който днес се отличаваше с красиви майсторски пасове и отигравания, но не успяха да отбележат всичките си възможности. В 61-та минута влезлият като резерва за Хановер Я Конан върна едно попадение след убийствен удар от границата на наказателното поле. Така играта на Хановер потръгна и осъществиха още няколко опасни атаки. В края на двуминутното продължение Иван Перишич отбеляза и третото попадение за дортмундци.
Като цяло срещата беше оцветена с много жълти картони, като още в началото Диуф влезна грубо при единоборство със Свен Бендер и разкърви лицето на полузащитника. На негово място влезна Илкай Гюндоган, който се представи на високо ниво с техниката, която показа днес. Може да се отбележат и няколко грешки от страна на реферите- сред които няколко сбъркани тъча, няколко неотсъдени нарушения и отменен чист гол за Борусия малко след попадението на Хановер заради спорна засада. Въпреки това жълто-черните продължават да водят в класирането с пет точки пред третия Борусия Мьонхенгладбах и с четири точки пред втория Байерн Мюнхен, който днес победи Шалке 04 с две попадения на Фрак Рибери.

Няма коментари:

Публикуване на коментар