Търсене в този блог

четвъртък, 14 февруари 2013 г.

Жълто-черните без загуба в ШЛ след 2:2 в Донецк

Борусия Дортмунд има огромни шансове да продължи в следващата фаза на Шампионска лига след снощното 2:2 срещу Шахтьор в Донецк. Отборът остава непобеден в турнира през тази година след попадения на Левандовски и Хумелс в 87-та минута на срещата, след като на два пъти отборът изоставаше в резултата.
Пред 52 518 зрители двата отбора загатнаха, че до край ще се борят, за да продължат в следващата фаза. Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите при самолетна катастрофа на летището в Донецк. Чартърният самолет, превозващ фенове на Шахтьор от Одеса, се преобърна при кацането си на летището. В резултат има четирима загинали, а още двама са в неизвестност. Над 15 са пострадалите, които имат средни наранявания.
Близо 2000 бяха привържениците, дошли от Германия. Повечето от тях също пътуваха със самолети, но пристигането и отлитането им е било безаварийно. Жълто-черните фенове отново бяха на ниво, след като успяха да надвикат хилядите привърженици от Украйна.
Борусия не успя да покаже играта, която показа при гостуванията си в Англия и Испания, но за сметка на това отборът бе се отърсил от шамара, който отнесе в последния кръг на Бундеслигата, когато претърпя поражение с 1:4 от Хамбургер. Отсъстващи играчи бяха Гроскройц и Гюндоган, като дефанзивни халфове бяха Кеел и Бендер. За щастие в отбора се завърна и Марсел Шмелцер, който лекуваше контузия. Титуляр в защита отново бе Фелипе Сантана, който е неизменно в титулярните единадесет, след като Невен Суботич претърпя контузия. Във вчерашната среща Суботич бе сред резервите, но очевидно още не е напълно готов, за да започне като титуляр. Въпреки че отборът притежаваше топката повече, контраатаките на украинците бяха изключително бързи и опасни. От друга страна Шахтьор упражняваше постоянна преса и не позволи на Борусия да играе своята игра. Въпреки първоначалния натиск на Борусия Шахтьор първи стигнаха до попадение чрез Дарио Срна след изпълнение на фаул в 31-та минута. Десет минути по-късно Борусия изравни чрез Левандовски, а за полякът това бе пето попадение в турнира. През второто полувреме без много атаки Шахтьор на няколко пъти застраши вратата на Вайденфелер, който в този мач не се представи на обичайното високо ниво за него. Стигна се и до второ попадение в 68-та минута на влезлия като резерва Коста. По нищо не личеше, че Борусия ще стигне до второ изравнително попадение, но в 87-та минута след изпълнение на корнер Матс Хумелс успя да промуши топката между защитниците на Донецк във вратата. Така шансовете на немския шампион се запазват за класиране на четвъртфиналите, а срещата реванш ще бъде на 5 Март в Дортмунд.

Няма коментари:

Публикуване на коментар