Търсене в този блог

сряда, 27 февруари 2013 г.

Голямото дерби на сряда вечер- Байерн - Борусия

След като късно снощи феновете на футбола изгледаха "Ел Класико", днес могат да се насладят и на немското "Ел Класико". Тази вечер в 21:30 българско време двата най-добри отбора в Германия ще играят за всичко или нищо в четвъртфиналната среща за Купата на Германия. Очаква се 71 000 зрители, от които 10 000 от Дортмунд, да изгледат срещата в Мюнхен. Определено трябва да очакваме силен двубой и от двата тима. Докато домакините имат да си връщат за загубата на финала на същия турнир, то гостите от Дортмунд ще се борят да продължават напред предвид почти загубената борба за титлата в Бундеслигата.
Въпреки сериозната преднина на домакините в Бундеслигата те определено излизат респектирани с оглед на последните срещи между двата отбора- от шест срещи Борусия има спечелени 5 и едно равенство в есенния дял на първенството. Самият Юрген Клоп сподели, че вижда Борусия като единственият отбор, който може да победи Байерн, но само ако жълто-черните дадат 100% от себе си. Най-вероятно това ще се случи, след като се разбра, че треньорът на Борусия ще може да разчита на полското трио. Въпреки добрите новини за здравето на полските национали немските медии преди минути излезнаха с новината, че срещата ще пропусне Матс Хумелс заради контузия. Фелипе Сантана ще замести Хумелс в защита. Големият отсъстващ за противника ще бъде Франк Рибери, а друг основен състезател, който лекува контузия от предишното дерби с Борусия, е Холгер Бадщубер.
В началото на срещата вероятно ще видим нещо съвсем неочаквано за Юрген Клоп. Той ще заложи на схемата 4-3-3 , с която успя да спечели една точка през есента срещу същия съперник. Стартовите състави на двата отбора биха изглеждали по следния начин:

Борусия Дортмунд: Вайденфелер, Шмелцер, Сантана, Суботич, Писчек, Гюндоган, Бендер, Блашчиковски, Ройс, Левандовски, Гьотце

Байерн Мюнхен: Нойер, Алаба, Данте, ван Буйтен, Лаам, Швайнщайгер, Мартинес, Робен, Кроос, Мюлер, Манджукич

Срещата ще може да бъде наблюдавана както по българския ефир, така и на следния интернет адрес: Bayern - Borussia . Срещата може и да бъде проследена по on-line радио на следния адрес: Netradio

Междувременно Мюнхен за отрицателно време се превърна в жълто-черно море. Феновете на Борусия от ранни зори са из мюнхенските кръчми и всеки споделя, че сутринта се е събудил в добро настроение. Повечето предвиждат победа за любимия си отбор с отчетливото 3:1. Дали немското "Ел Класико" ще завърши по същия начин както и испанското, ще разберем след точно четири часа!
 Auf geh`t Borussia!

Снимки: www.bvb.de

Няма коментари:

Публикуване на коментар