Търсене в този блог

неделя, 10 февруари 2013 г.

Тежък шамар за Борусия преди мача в Донецк

В изминалия кръг на Бундеслигата Хамбургер успя да се възползва от незавидното положение, в което изпадна Борусия, след като към контузените Суботич и Овомойела се присъединиха Шмелцер и Гроскройц. Пред Юрген Клоп нямаше много варианти и той започна с доста експериментален състав. Отборът не изглеждаше на себе си, но още по-тежък удар бе червеният картон на Роберт Левандовски още в 31-та минута след грубо нарушение. А Хамбургер успяха да обърнат резултата от 1:0 в полза на Борусия до разгромното 1:4. На мястото на Шмелцер в защита титуляр започна Бендер, която позиция не е типична за халфа. Друго изненадващо име в състава бе Нури Шахин, който пък изигра пълни 90 минути. Той започна титуляр за сметка на досега твърдия титуляр Гюндоган, който пък в последните седмици бе най-добре представящият се играч на Борусия, а през тази седмица бе в страхотна форма при победата на националния отбор на Германия срещу Франция. Феновете на препълнения Вестфаленщадион бяха изключително разочаровани не само от съдията Грефе, но и от собствения си отбор. Борусия претърпя първа загуба за тази година в първенството и вместо да затвърди второто си място в класирането през следващата седмица отново ще бъде "на тръни", когато ще премери сили като домакин с Айтрахт Франкфурт. Изненадата в немското първенство тази година се намира на четвърто място, на две точки зад жълто-черните. Проблемите на Борусия биха могли да станат и по-големи, ако отборът продължи по същия начин и в сряда срещу Шахтьор Донецк. За щастие Марсел Шмелцер ще е на разположение за осминафиналния мач, но Гроскройц няма да вземе участие в срещата заради грипа, който бе и причина за отсъствието му от терена в съботния мач. Под въпрос е Илкай Гюндоган. Халфът получи лека контузия, когато игра срещу Франция, а същата отново се обади и в събота след срещата с Хамбургер. Досега обаче се забелязва следната закономерност- когато отборът направи отчайващ мач в Бундеслигата, следва уникално силно представяне в Шампионска лига. На тази закономерност ще се надяват привържениците на жълто-черните и тази седмица.
Междувременно за всички фенове, които ще посетят Донецк в сряда, бяха раздадени специални флаери по време на срещата с Хамбургер в събота. Такива ще бъдат раздавани в самолетите, с които организирано ще летят феновете на Борусия за Украйна. Флаерите съдържат информация за държавата като цяло, кратка история за Донецк, обяснение относно валутата и др. Билетите за гостуващите фенове започват от цена 6,60 евро, а организираната екскурзия със самолет ще им излезе малко над 400 евро. Феновете ще направят за поредно гостуване в Европа едно шествие към стадиона, като вече е определено мястото, от където ще започва шествието. В сряда от 21:45 часа ще можем да видим осминафинала на стадион Донбас, определен като 5-звезден стадион, напомнящ на Алианц Арена, поради факта, че е построен от една и съща фирма.
Още за украинския противник: Това е Шахтьор

Снимка: www.bvb.de

1 коментар:

  1. Надяваме се на по-спокоен мач в Донецк :) Току що гледах прогнозата за времето, нормални зимни температури около нулата, не е някакъв кучи студ и поне това не вярвам да е проблем. Изключително важно е да играем като в мачовете срещу Реал, т.е. като равни, да не даваме на украинците да си мислят, че са нещо повече. За мача с вурстчетата от Хамбургер просто нямам думи. Случват се загуби, но по бих я преглътнал ако не беше баш на Вестфаленщадион....

    ОтговорИзтриване