Търсене в този блог

неделя, 2 декември 2012 г.

Борусия все още знае как да се опълчи на Байерн

Почти всеки безпристрастен привърженик на немския футбол би се съгласил, че снощното равенство между двата най-добри отбора в Германия е напълно заслужено. И двата отбора имаха своите моменти и голови ситуации. Само късметът лиши Борусия от победно попадение, а Роман Вайденфелер- Байерн от такова попадение. Това е десетата среща, в която жълто-черните не са губили като гости този сезон, а и също е шести пореден мач, в който Байерн не може да победи дортмундци.
Явно е, че двата отбора се познават достатъчно добре и няма с кой знае с какво да се изненадат. Въпреки това зрителите наблюдаваха динамичен футбол от едното към другото наказателно поле. За това говори и статистиката, която ни показва, че за целия двубой Свен Бендер има избягани близо тринадесет километра.
През първата част Борусия играеше не толкова открито, като най-вече чакаше своите шансове. През по-голямата част на това полувреме Байерн владееше топката повече в процентово отношение. Добре организиран отборът от Дортмунд успешно се справяше с атаките. Юрген Клоп изневери на любимата си 4-2-3-1 и избра по-дефанзивна схема на игра 4-3-2-1. Разликата в състава беше, че Гюндоган, Бендер и Блашчиковски бяха в ролята на дефанзивни полузащитници и лесно се справяха с атаките на противника. В нападение бяха обичайните- Гьотце, Ройс и Левандовски като чист нападател. Големият отсъстващ бе капитанът Кеел, но на негово място Бендер се справи чудесно. Най-интересното положение за Борусия през това полувреме бе на Марко Ройс, чийто силен удар с левия крак бе спасен от Мануел Нойер.
Второто полувреме започна с натиск на шампиона. Непрекъснатите атаки към вратата на Нойер не донесоха успех на Гьотце, Шмелцер и Ройс, но пък откриха свободни пространства в постройката на жълто-черните, което даде възможност на Байерн да поведат в резултата- 1:0 чрез Тони Кроос. Малко траеше радостта на баварците, като само след няколко минути след изпълнение на ъглов удар Марио Гьотце върна Борусия в играта- 1:1! В края на мача Байерн изпуснаха куп положения, които бяха спасени от Роман Вайденфелер. Интересно за срещата е, че не бе даден нито един жълт картон на играч от двата отбора, което говори и за чистата игра на лидерите в немското първенство. От изхода на мача най-много спечели Байерн, като разликата в точките между двата тима се запази, това обаче няма да откаже жълто-черните да се борят за шампионската титла.

Няма коментари:

Публикуване на коментар