Търсене в този блог

вторник, 11 декември 2012 г.

Усмивки и надежда преди Коледа в детската клиника в Дортмунд

Въпреки злощастната загуба от Волфсбург в последния кръг на Бундеслигата за есенния полусезон като домакин, играчите и ръководството не забравиха, че наближават празници и е време за благотворителност. Загубата не помрачи играчите и треньорът, които посетиха тази седмица детската клиника в Дортмунд. За шестнадесети път футболистите на Борусия Дортмунд посещават детската клиника и носят усмивки и подаръци на децата. Докато миналата година треньорът Юрген Клоп бе преоблечен като Дядо Коледа, тази година не бе, но с него бяха талисманът на отбора пчеличката Ема и почти всички футболисти. Разделени на няколко групи от стая в стая и от отделение на отделение футболистите носеха куп подаръци- като топки, фланелки, календари, шалове и други. Децата си направиха и по няколко снимки за спомен. Персоналът на болницата също се присъедини към снимките за спомен. Всички в болницата са благодарни за кампанията, която се провежда непрекъснато от страна на отбора. Но най-щастливи са децата, които забравят проблемите си поне за един ден.
Всеки футболист и Ема отделиха достатъчно внимание за всяко едно дете по отделно. Подарък имаше и за болницата, като отборът дари 3000 евро, а Юрген Клоп предаде чека на директора на болницата д-р Доминик Шнайдер.
Играчите за пореден път доказаха, че това, което вършат на зеления килим, може да донесе усмивки и надежда не само на големите, а и на малките. Защото въпреки всички победи или загуби най-важно е какво даваш на другите.

Снимки: www.ruhrnachrichten.de

Няма коментари:

Публикуване на коментар