Търсене в този блог

сряда, 19 декември 2012 г.

Ръководството на Борусия с писмо-обръщение към феновете относно тихия протест

След като феновете на Борусия Дортмунд протестираха за Концепцията за сигурност, приета и от отбора от Дортмунд, с мълчание цели 90 минути, последва и отговор от ръководството на отбора. Днес в клубния сайт излезна отворено писмо да всички фенове на отбора за утрешната среща за Купата на Германия. Ето и какво гласи писмото:


"Скъпи фенове на Борусия,
  Борусия Дортмунд поглежда назад към една от може би най-успешните години в нашата 103- годишна история.  Заедно, като едно голямо семейство, отпразнувахме дубъла- като шампиони на Германия и носители на Купата на страната. Няколко месеца по-късно в груповата фаза в Шампионска лига с участието на Манчестър Сити, Реал Мадрид и Аякс успяхме да спечелим първото място в групата. И всичко това без никакви дългове. От това може да бъдем горди.
  Не можеше нищо да застане между нас- отбора и феновете. Цяла Европа се учудваше какво е това чувство на единство между нас; как всички ние сме респектирани един от друг; колко силна и истинска е връзката помежду ни в този отбор, където винаги сме търсили мнението и вижданията на феновете- не само да чуем вашите мнения, но и да ги обсъдим и разгледаме, като тук включваме и Концепцията за сигурност на футболната асоциация.
  Вашите страхове и грижи, изразени на изминалия протест, ги приемаме и разбираме. На нас наистина не ни е лесно да играем футбол при такива необичайни за нас условия. Знаем, че за срещата срещу Хановер за Купата на Германия, част от феновете отново планират протест. Също така знаем обаче, че много фенове искат и ще ни подкрепят още от началото на мача. Молим Ви, да не поставяте прегради вътре в общността на феновете, както и между нас и вас.
  Утре на Сигнал Идуна Парк пред повече от 80 000 зрители и милиони пред телевизорите ще изиграем последния си мач от тази спираща дъха година. Още веднъж през тази година ще играем за всичко или за нищо- в тежката среща срещу Хановер, за нашето завръщане в борбата за Купата. За да може отново да мечтаем за още една безкрайна нощ на Олимпиящадион в Берлин. Става дума за дни като тези през Май 2012 (игра на думи с песен, която стана пословична за дубъла на отбора).
  Искаме да помолим Вас, феновете на Борусия, утре вечер да продължите да ни подкрепяте. Силно и звучно! Безусловно! Търпеливо! Такива, каквито Ви познаваме! И ако е необходимо- 120 минути.
  Ако вярвате, че през тази неописуемо успешна година спечелихме вашата подкрепа, ще Ви помолим едно- не ни я отнемайте!
Писмото е подписано от:
Изпълнителния директор- Х. Й. Вацке
Спортния директор- М. Цорк
Ст. треньора- Ю. Клоп
Капитана на отбор- С. Кеел
"

Няма коментари:

Публикуване на коментар